ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει την περιοδεία του στο Άγιο Όρος ο Αλ. Τσίπρας

synechizei-tin-periodeia-toy-sto-agio-oros-o-al-tsipras-2038848

Μονές του Αγίου Όρους επισκέφθηκε σήμερα, δεύτερη μέρα της παραμονής του στη μοναστική πολιτεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας και η συνοδεία του διανυκτέρευσαν στη μονή Καρακάλλου, όπου λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα έφτασε εσπευσμένα στο μοναστήρι, από το μετόχι της μονής στα Χανιά όπου βρισκόταν, ο ηγούμενος της μονής Φιλόθεος. Ο ηγούμενος είχε πληροφορηθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα διέμενε στο μοναστήρι και επέσπευσε την επιστροφή του προκειμένου να τον συναντήσει. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη, περίμενε υπομονετικά να τον δει, παρά το προχωρημένο της ώρας και αρνούμενος ευγενικά τις παραινέσεις των μοναχών να αποσυρθεί για να ξεκουραστεί για λίγες ώρες καθώς πλησίαζε η ώρα του Όρθρου.

 Το πρωί ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο καθολικό της Καρακάλλου επισκέφθηκε το εικονοφυλάκιο του μοναστηριού και αναχώρησε για τη μονή Ιβήρων, όπου επισκέφθηκε το μουσείο της μονής και παρέμεινε μέχρι το μεσημέρι, όπου και γευμάτισε με τη συνοδεία του. Στη διάρκεια της παραμονής του στο μοναστήρι ο κ. Τσίπρας είχε μια εκτεταμένη συζήτηση με τον πρώην ηγούμενο Βασίλειο Γοντικάκη, κυρίως για φιλοσοφικά και θεολογικά θέματα, παρουσία και του ηγουμένου της μονής Ναθαναήλ και της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει, ενώ επισκέφθηκε και το μουσείο της μονής. Στη συνέχεια έγινε δεκτός στη μονή Σίμωνος Πέτρας από τον ηγούμενο Ελισαίο και τους μοναχούς. Ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τη βιβλιοθήκη κι έμεινε εντυπωσιασμένος από τα σπάνια χειρόγραφα και βιβλία, ενώ απόλαυσε την εξαιρετική θέα του πελάγους από το μπαλκόνι του μοναστηριού.

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύεται από τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, τον συντονιστή της θεματικής Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Λυκόπουλο και το διευθυντή του γραφείου του Νίκο Παππά παρέμεινε περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια αναχώρησε από το μοναστήρι με κατεύθυνση τη μονή Ξενοφώντος. Στη διάρκεια των επισκέψεων του στα μοναστήρια ο κ. Τσίπρας έχει την ευκαιρία να συνομιλεί με τους μοναχούς επίσης και για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, για τα προβλήματα των μοναχών στο 'Αγιο Όρος και την κατάσταση των κρατικών υπηρεσιών στην μοναστική πολιτεία, κ.α. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του και για τα έργα που είναι σε εξέλιξη στη μοναστική πολιτεία από τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

 Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας έφτασε στη μονή Ξενοφώντος. Ο ηγούμενος της μονής Αλέξιος θα χαρίσει στον συνονόματο του πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μια σκαλιστή εικόνα με τη μορφή του Αγίου Αλεξίου, σε ανάμνηση της επίσκεψης του στη μονή. Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στο μουσείο της μονής και έμεινε εντυπωσιασμένος από τα ιστορικά κειμήλια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα διανυκτερεύσει απόψε στη μονή Ξενοφώντος και αύριο το πρωί θα αναχωρήσει από το 'Αγιο Όρος.