Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο ΕΣΡ

Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο ΕΣΡ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και τη διερεύνηση του τρόπου κάλυψης, την περασμένη εβδομάδα, από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα πανελλαδικής εμβέλειας της κατάθεσης και ψήφισης από την κυβέρνηση τροπολογίας για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ζήτησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Π. Σκουρλέτης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Ι. Λασκαρίδη, ζητεί το Συμβούλιο να εξετάσει τα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας κατά τις ημερομηνίες από την κατάθεση μέχρι την ψήφιση της τροπολογίας και να αποφανθεί «εάν η μη μετάδοση της είδησης είναι σύμφωνη ή όχι με την ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία».

Μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται προς ενίσχυση του αιτήματός του δημόσια ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με την οποία το θέμα της τροπολογίας ήταν ουσιαστικό και υποβαθμίστηκε. Επισημαίνει, δε, ότι «η υποβάθμιση και η παντελής έλλειψη προβολής, ανάδειξης και σχολιασμού ειδήσεων αποτελεί σοβαρή παράλειψη των ΜΜΕ και αφορά τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή