ΠΑΣΟΚ κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ για κρίση προσανατολισμού

ΠΑΣΟΚ κατηγορεί ΣΥΡΙΖΑ για κρίση προσανατολισμού

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιευρωπαϊκή στάση και κρίση στρατηγικού προσανατολισμού αποδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ η Χαρ. Τρικούπη, με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που άρχισε μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην εγχώρια αγροτική παραγωγή από το ρωσικό εμπάργκο. Στο επιτελείο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου εκτιμούν ότι οι δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου στο μείζον ζήτημα που δημιουργήθηκε από το εμπάργκο αναδεικνύουν μια στάση όχι μερικώς αλλά συνολικώς εχθρική έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Και τούτο διότι, όπως αναφέρουν, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνουν σχεδόν μονομερώς τη στάση της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προχωρήσει σε κυρώσεις έναντι της Ρωσίας, σχεδόν δικαιολογώντας την αντίδραση της Μόσχας.

Από το ΠΑΣΟΚ τόνιζαν χθες ότι «η προτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ στην α λα καρτ συμμετοχή μας στην Ε.Ε. είναι γνωστή, αλλά τούτη τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο υποκρισίας και λαϊκισμού τριτοκοσμικού τύπου».

Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εντοπίζουν σοβαρή κρίση προσανατολισμού «σε μείζονος στρατηγικής σημασίας θέματα» και εκτιμούν ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύονται με αντιφατικό και δημαγωγικό τρόπο. Επί τούτου, μάλιστα, τονίζουν ότι τα στελέχη της Κουμουνδούρου τάσσονται μεν υπέρ της αποζημίωσης των αγροτών από την Ε.Ε., ζητούν δε από την Ελλάδα να διαχωρίσει τη θέση της από τους χειρισμούς των εταίρων της στην ουκρανική κρίση. Από τη Χαρ. Τρικούπη επισημαίνουν ότι οι αγρότες γνωρίζουν «καλύτερα από τον κ. Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ» ότι τα συμφέροντα της απορρέουν από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Αμεση κινητοποίηση

Οι συνεργάτες του κ. Ευ. Βενιζέλου τονίζουν ότι από την αρχή της κρίσης όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος όσο και κυβερνητικοί όπως οι κ. Π. Κουκουλόπουλος και Δ. Κούρκουλας, κινητοποιήθηκαν με σκοπό την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα που προέκυψαν από το ρωσικό εμπάργκο. Προφανώς, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από τη διαχείριση της κρίσης. Η τακτική αυτή περιλαμβάνεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Χαρ. Τρικούπη να αποδείξει εκείνο που οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου περιγράφουν ως «πρωτοκαθεδρία» του ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Είναι ενδεικτικό ότι όλες οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες που προέρχονται από υπουργούς ή υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ προωθούνται και από το Γραφείο Τύπου του κόμματος. Τελευταίο παράδειγμα, η απόφαση για επιπλέον χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών με 200 εκατομμύρια, στην επίτευξη της οποίας τονίζεται ιδιαιτέρως ο ρόλος των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλου και Β. Κεγκέρογλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή