Οξεία κριτική ΚΚΕ για τη φορολογία

Οξεία κριτική ΚΚΕ για τη φορολογία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «αντιδημοκρατική» καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης το ΚΚΕ, ασκώντας σφοδρή κριτική, με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, όσον αφορά τη φορολογία και το θέμα των κατ’ οίκον ελέγχων της εφορίας. Ο Περισσός θεωρεί ότι το σύνολο της εφαρμοζόμενης πολιτικής γίνεται προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων και αναφέρει ειδικότερα σε ανακοίνωσή του ότι «μόνιμα χαράτσια και άγρια φοροεπιδρομή για τον λαό από τη μία, ακόμη και με ελέγχους του ΣΔΟΕ σε σπίτια, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους από την άλλη επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που γι’ αυτό ακριβώς είναι και αντιδημοκρατική».

Παράλληλα, το ΚΚΕ παρενέβη χθες και στο θέμα της υποδοχής παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, αποδίδοντας ουσιαστικά στην κυβέρνηση προσπάθεια δημιουργίας εικονικής πραγματικότητας. Σε ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται ότι περισσότερα από 20.000 παιδιά θα μείνουν τελικά εκτός παιδικών σταθμών, «αφού οι 91.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ αφορούν 111.000 παιδιά και οι θέσεις στις δομές είναι 89.000». Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι χιλιάδες οικογένειες δεν μπήκαν καν στη διαδικασία υποβολής αιτήσεως, καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια. «Η κυβέρνηση επίσης αποσιωπά ότι επιπλέον οικογένειες θα δουν την αίτησή τους να απορρίπτεται λόγω της έλλειψης υποδομών και προσωπικού στους δήμους, ενώ άλλες λόγω αδυναμίας να πληρώσουν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς δεν έκαναν καν αίτηση», τονίζει το ΚΚΕ. Το κόμμα ζητάει να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες παρεμβάσεις, προκειμένου «να γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις». Ζητεί, ειδικότερα, να δοθεί άμεσα έκτακτη κρατική επιχορήγηση στους δήμους, να καταργηθούν τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς, να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός, να μη γίνει καμιά απόλυση και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καλεί, τέλος, τους γονείς και τους εργαζομένους στους παιδικούς σταθμούς να παλέψουν για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή