Γέφυρες με Ν.Δ. από Καρατζαφέρη

Γέφυρες με Ν.Δ. από Καρατζαφέρη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους όρους της συμπόρευσής του με τη Ν.Δ. περιέγραψε χθες ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης δίνοντας την εντύπωση ότι είναι θέμα χρόνου η επαναπροσέγγισή του μαζί της. Πολύ περισσότερο όταν η αλλαγή της στάσης του κ. Καρατζαφέρη έναντι της κυβέρνησης προέκυψε μετά την πρόσκληση που του απηύθυνε ο κ. Μάκης Βορίδης ύστερα από προφανή προσυνεννόηση που είχε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε χθες (Βήμα Fm) ότι δεν προτίθεται να «επιστρέψει στη Ν.Δ.», αλλά ότι επιθυμεί να «συμπράξει στην προσπάθειά της μαζί με το κόμμα του». Με άλλα λόγια, υπονόησε ότι δεν θα διαλύσει τον ΛΑΟΣ, εξηγώντας μάλιστα και τον λόγο: «Δεν θα ωφελούσε ούτε εμένα ούτε το κόμμα μου ούτε τη Νέα Δημοκρατία και εν πάση περιπτώσει δεν θα ωφελούσε τον κοινό μας στόχο να μην αφήσουμε τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά. Ως προϋπόθεση δε της «σύμπραξης» του ΛΑΟΣ με τη Ν.Δ. περιέγραψε «την υιοθέτηση μίας άλλης πολιτικής που δεν θα είναι ατελέσφορη» και, επιβεβαιώνοντας την αίσθηση ότι η εξέλιξη αυτή έχει ήδη συμφωνηθεί, εξέφρασε τη χαρά του γιατί. όπως είπε, «διαπιστώνω ότι και η κορυφή της Ν.Δ. αισθάνεται ότι αυτή η πολιτική έχει κοντά πόδια και θέλει να κάνει κάποια προσαρμογή. Σε αυτή την προσπάθεια προσαρμογής σε μια άλλη πολιτική, εγώ είμαι έτοιμος να βοηθήσω», κατέληξε.

Το γεγονός, τέλος, ότι η συμπόρευση του κ. Καρατζαφέρη με τη Ν.Δ. θεωρείται πλέον τυπική διαδικασία επιβεβαιώνεται και από τον αυθόρμητο τρόπο που απάντησε σε ερώτηση για την «ανάγκη μιας συνολικότερης επανένωσης της Κεντροδεξιάς». «Σε μια μάχη δεν κάνεις διακρίσεις. Ας έρθει και ο Πάνος (Καμμένος), ο Πολύδωρας και ο Κακλαμάνης για να ενδυναμώσουμε», είπε και τόνισε: «Είτε θα αντισταθούμε στο ενδεχόμενο να έρθουν οι κομμουνιστές είτε θα σφυρίζουμε αδιάφορα και θα έρθει ο Τσίπρας, όπως το 1981 που νομίζαμε ότι ο Παπανδρέου θα μείνει για 3 μήνες, και έμεινε 30 χρόνια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή