«Θα επιτευχθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων»

«Θα επιτευχθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων τη διετία 2013-14 αποτελεί δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της τρόικας και πρέπει να τηρηθεί, υπογράμμισε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega. Μάλιστα, θέλοντας να σημειώσει και τις ευθύνες των συναδέλφων του στο υπουργικό συμβούλιο, υπογράμμισε πως η επίτευξη των στόχων από κάθε υπουργείο ξεχωριστά δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να θέσει άλλα θέματα στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα, όπως οι φοροελαφρύνσεις.

Ποιες είναι οι «δεξαμενές» των απολύσεων; «Τρεις είναι οι μεγάλες κατηγορίες που θα τροφοδοτήσουν αυτόν τον αριθμό. Υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας και δεν θα επανατοποθετηθούν, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των οποίων το μέγεθος πρέπει να περιοριστεί -αυτή η δεξαμενή είναι μικρότερη-, πειθαρχικά ελεγχόμενοι υπάλληλοι καθώς και όσοι είχαν πλαστά δικαιολογητικά». Ιδιαίτερη σημασία για την κάλυψη του στόχου έχει η επιδίωξη της κυβέρνησης να «πειστεί» η τρόικα να συνυπολογίσει στους απολυμένους και όσους υπαλλήλους είχαν παραμείνει στο Δημόσιο με καθεστώς προσωρινής προστασίας και τώρα αίρεται η προστασία τους και αποχωρούν και οι οποίοι εκτιμούνται σε 2.000.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε να αναγνωριστούν ως απολυμένοι όσοι υπάλληλοι είχαν παραμείνει στο Δημόσιο με καθεστώς προσωρινής προστασίας για πολλά χρόνια», είπε χαρακτηριστικά στο Mega ο υπουργός.

«Μαϊμουδιές» κατήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι γίνονταν στις μετατροπές συμβάσεων στις υπηρεσίες του Δημοσίου, αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του Δημοσίου και στις παρατυπίες που διαπίστωσαν. «Υπήρχαν “μαϊμουδιές” σε μετατροπές συμβάσεων. Υπήρχαν περιπτώσεις που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του προεδρικού διατάγματος. Υπήρχαν μετατροπές που έγιναν με αποφάσεις ενός Δ.Σ. μιας δημοτικής επιχείρησης. Ανακαλύπτουμε πολλές αμαρτίες του παλιού πελατειακού κράτους», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή