Αντ. Σαμαράς με Μ. Βέμπερ για την ανάπτυξη

Αντ. Σαμαράς με Μ. Βέμπερ για την ανάπτυξη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την ενεργό συνδρομή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει αναπτυξιακούς πόρους και να εξέλθει από τον κύκλο της ύφεσης φαίνεται να δεσμεύθηκε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος χθες έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

O 45χρονος Βέμπερ αποτελεί το «νέο αίμα» του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο και, σύμφωνα με στελέχη των Βρυξελλών, θεωρείται εκ των στελεχών που θα διαδραματίσουν βαρύνοντα ρόλο. Πηγές του Μαξίμου άκουσαν με ενδιαφέρον τον Βαυαρό κ. Βέμπερ να δίνει όχι μόνον κατά τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, αλλά και σε αυτές με τους Γκ. Χαρδούβελη και Νικ. Δένδια, έμφαση στην ανάγκη υιοθέτησης αναπτυξιακών πολιτικών, υπερβαίνοντας τη μονοδιάστατη δημοσιονομική προσέγγιση που κυριάρχησε την προηγούμενη τετραετία. Σημείωναν, δε, ότι συνιστά πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να εντάξει και την πολιτική παράμετρο στην επικείμενη διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο κ. Βέμπερ, που συναντήθηκε με πλήθος υπουργών, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις και τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς, είχε μακρά συνομιλία με τον κ. Σαμαρά στο Μαξίμου, ενώ το βράδυ ο πρωθυπουργός παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή