Προτεραιότητα της Ε.Ε. η ανάπτυξη, συμφώνησαν Χαρδούβελης και Μοσκοβισί

Προτεραιότητα της Ε.Ε. η ανάπτυξη, συμφώνησαν Χαρδούβελης και Μοσκοβισί

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άποψη ότι προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι η τόνωση της ανάπτυξης, με έμφαση στις επενδύσεις, συμφώνησαν οι κκ. Γκίκας Χαρδούβελης και Πιέρ Μοσκοβισί, κατά το γεύμα εργασίας που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και στο επίκεντρο των συνομιλιών τους βρέθηκαν η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, η πορεία του προγράμματος προσαρμογής, οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, διαπίστωσαν το κλίμα εμπιστοσύνης που επικρατεί πλέον στη χώρα και την αύξηση της εισροής ξένων επενδυτικών κεφαλαίων. Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη σταδιακής αποκατάστασης των ομαλών συνθηκών ρευστότητας στην αγορά και δημιουργίας ενός νέου προτύπου ανάπτυξης περισσότερο εξωστρεφούς και ανταγωνιστικού.

Υπέρ του σχεδίου επιδότησης δανειοληπτών ο Μοσκοβισί

Ο κ. Μοσκοβισί συναντήθηκε και με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκο Δένδια.

Όπως τονίστηκε από την ελληνική πλευρά, σχεδιάζεται η δημιουργία Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (Hellenic Development Bank) κατά το γαλλικό μοντέλο, για τη χρηματοδότηση τομέων και κλάδων της ελληνικής οικονομίας οι οποίοι σήμερα δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε μέσω του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου.

Ακόμη, επί τάπητος τέθηκε και η δυνατότητα επιδότησης του επιτοκίου μέσω των διαρθρωτικών ταμείων στα ενήμερα δάνεια των ΜμΕ.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, πρέπει να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης και παραμένουν ενήμερες. Για το λόγο αυτό έχει υποβάλει αίτημα στις Βρυξέλλες να υπάρξει επιδότηση του επιτοκίου, το οποίο στηρίζει ο κ. Μοσχοβισί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή