Προς συνέδριο εν μέσω κραδασμών η ΔΗΜΑΡ

Προς συνέδριο εν μέσω κραδασμών η ΔΗΜΑΡ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συζήτηση για την προεδρική εκλογή και η άρνηση του κ. Φώτη Κουβέλη να ξεκαθαρίσει τη θέση του έναντι της ονοματολογίας που τον αφορά ρίχνουν βαριά σκιά στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, με το κόμμα να εμφανίζεται σπαρασσόμενο από σφοδρή εσωκομματική σύγκρουση. Το χάσμα, όπως ουσιαστικά ήταν αναμενόμενο, επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο, όπου ο κ. Κουβέλης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι το θέμα δεν είναι της παρούσης, αρνούμενος επί της ουσίας να ξεκαθαρίσει τη στάση του έναντι ενδεχόμενης πρότασης προς το πρόσωπό του να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή, το μπλοκ των βουλευτών του κόμματος που ουσιαστικά δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν μια τέτοια υποψηφιότητα ενισχύεται και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται οι κ.κ. Γ. Πανούσης, Ασ. Ξηροτύρη, Μ. Γιαννακάκη, Γ. Κυρίτσης και Μ. Ρεπούση.

Η ΔΗΜΑΡ εισέρχεται μέσα σε αυτό το κλίμα σε προσυνεδριακές διαδικασίες, καθώς αποφασίσθηκε να διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος από 2-5 Οκτωβρίου. Η απόφαση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, όπως ελήφθη, αποτυπώνει της εκκόλαψη μιας νέας πλειοψηφίας. Από την πλευρά στελεχών της μεταρρυθμιστικής τάσης κατατέθηκε πρόταση για αναβολή ή ματαίωση του συνεδρίου, η οποία απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, που προδιαγράφει νέο συσχετισμό δυνάμεων.

Η κ. Γιαννακάκη επανήλθε χθες με δηλώσεις της (Ρ/Σ Αθήνα 9,84), επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι το ζήτημα της εμπλοκής του ονόματος του κ. Κουβέλη στα σενάρια εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική στη στάση του προέδρου του κόμματος. Οπως είπε, η σεναριολογία αυτή «βλάπτει τη Δημοκρατική Αριστερά και γίνεται εκ του πονηρού. Θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει άμεσα όλο αυτό το ζήτημα. Αντίθετα, η τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή ήταν σαν να είναι εξωτερικός παρατηρητής και σαν να μην εμπλέκεται το όνομά του σε όλη αυτήν τη συζήτηση», τόνισε.

Eπανακατάθεση τροπολογιών

Εν τω μεταξύ, η ΔΗΜΑΡ προχώρησε χθες σε επανακατάθεση στη Βουλή τεσσάρων τροπολογιών στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, οι οποίες αφορούν το σύμφωνο συμβίωσης, την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας, την αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων και την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για οφειλές στο Δημόσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή