Αποσύρθηκε διάταξη για παρουσίαση στα ΜΜΕ καταγγελιών σε βάρος πολιτικών

Αποσύρθηκε διάταξη για παρουσίαση στα ΜΜΕ καταγγελιών σε βάρος πολιτικών

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε απόσυρση της διάταξης (παρ. 2 του άρθρου 18) με την οποία απαγορευόταν κατά την προεκλογική περίοδο η παρουσίαση στα ΜΜΕ καταγγελιών που δεν αφορούν στην προεκλογική δράση των υποψηφίων των κομμάτων, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, κατόπιν εισήγησης του εισηγητή της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου.

Η ρύθμιση η οποία αποσύρθηκε- σε συμφωνία και των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων, ιδίως της Όλγας Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ- περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο για τα οικονομικά των κομμάτων, το οποίο συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Επίσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, προανήγγειλε τη βελτίωση της ρύθμισης για την ονομαστικοποίηση των κουπονιών για μικρά ποσά που διατίθενται από τα κόμματα -κάνοντας δεκτή πρόταση των εισηγητών των κομμάτων- χαρακτηρίζοντας κι ο ίδιος «πολιτική ανοησία» το να δίνει ένας πολίτης ένα ευρώ και να του ζητείται ταυτότητα.

H επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Επιτροπή συνεχίζεται με τη δεύτερη ανάγνωση την άλλη Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή