Athens FORUM 2014: Ζωντανή μετάδοση

Athens FORUM 2014: Ζωντανή μετάδοση

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκδήλωση «Athens Forum 2014: Δημοκρατία υπό πίεση», που διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά από κοινού οι εφημερίδες International Νew York Times και Καθημερινή, λαμβάνει χώρα σήμερα 15 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, ημέρα που τα Ηνωμένη Εθνη έχουν καθιερώσει ως Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας.

Σε εξέλιξη είναι η δεύτερη ενότητα του φετινού προγράμματος. Πρόκειται για την Παγκόσμια Συζήτηση «Δημοκρατία υπό πίεση», στη Στοά του Αττάλου. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών της απογευματινής ενότητας. 

Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία και με την υποστήριξη και συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων, των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού και της Παγκόσμιας Επιτροπής Ελευθερίας του Τύπου.

Το πρόγραμμα αυτής της χρονιάς αποτελεί συνέχεια του ιδιαίτερα επιτυχημένου «Athens Forum 2013», πρώτου στο είδος του για την Διεθνή Ημέρα της Δημοκρατίας, που έλαβε χώρα στις 16 Σεπτεμβρίου του 2013, ως μέρος της «Παγκόσμιας Συζήτησης», σειράς ντιμπέιτ υψηλού επιπέδου της πρώην «International Herald Tribune» και πλέον «International Νew York Times».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν έχει προσωπικά εγκρίνει το «Athens Forum 2014: Δημοκρατία υπό πίεση», με γράμμα το οποίο απέστειλε στους οργανωτές.

Η πόλη της Αθήνας θα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου εορτασμού της Δημοκρατίας και το συγκεκριμένο γεγονός, ως η κύρια εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών σε παγκόσμιο επίπεδο, θα στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Το περσινό φόρουμ είχε λάβει χώρα στην ιστορική Στοά του Αττάλου, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Έλληνα πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, του πρώην προέδρου της Γαλλίας, κ. Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν, του υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας, κ. Καρλ Μπιλντ και του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Εκδήλωση υποδοχής στο Δημαρχείο της Αθήνας, την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.
  • Το Συνέδριο «Δημοκρατία υπό πίεση», στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου.
  • Την Παγκόσμια Συζήτηση «Δημοκρατία υπό πίεση», στη Στοά του Αττάλου, την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι:

Ο Ελληνας πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην πρόεδρος της Σλοβενίας κ. Danilo Türk, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κώστας Σημίτης, ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, κ. Carl Bilt, η βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος του Καναδά κ. Chrystia Freeland, η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και πρόεδρος του Κέντρου Διεθνών Σχέσεων και Βιώσιμης Ανάπτυξης, κ.Vurk Jeremic, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημοκρατία, κ. Annika Savill, η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, κ. Ελένη Κουναλάκη-Τσακοπουλου, ο διευθυντής του «Carnegie Endowment for International Peace» στη Μόσχα, κ. Dmitri Trenin, ο δημοσιογράφος της online εκδοσης της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter AllgemeineZeitung», κ. Mathias Müller von Blumencron, ο διευθυντής σύνταξης της «Καθημερινής», κ. Νίκος Κωνσταντάρας, η δημοσιογράφος και νικήτρια του διαγωνισμού «Charlemagne Youth Prize 2012», κ. Ελίνα Μακρή και ο διευθυντής Δημόσιας Πολιτικής και Κυβερνητικών Σχέσεων της Google στην Ευρώπη, κ. Nicklas Lundblad.

Οι οργανωτές του συνεδρίου ευχαριστούν θερμά τους μεγάλους χορηγούς, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την Eldorado Gold και την Google, τον κύριο χορηγό, Αegean Airlines, και τις Volvo Cars Hellas, ΔΕΠΑ και Melisofi Consulting S.A, για τη συμμετοχή και υποστήριξη τους κατά τη διάρκεια της οργάνωσης.

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Αντιγόνη Ζορμπά.

Τηλ: +30 210 728 9000

email: [email protected]

www.athensforum.org    www.twitter.com/athensforum    #athensforum2014

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή