ΚΚΕ: Δεν σχηματίζεται προεδρική πλειοψηφία

ΚΚΕ: Δεν σχηματίζεται προεδρική πλειοψηφία

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι «με βάση τα δεδομένα δεν φαίνεται ότι συγκεντρώνονται οι 180» βουλευτές που απαιτούνται για την προεδρική εκλογή διατύπωσε χθες (Mega) ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Κληθείς δε να σχολιάσει ενδεχόμενα συμμαχικά σχήματα μετά τις εκλογές, ανέφερε ως πιο πιθανό «να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας τέτοιων δυνάμεων, δηλαδή, Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ ή τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ και με διάφορες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό».

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταργηθεί, τονίζοντας ότι είναι άλλο να φορολογηθεί η μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία –παρέθεσε, μάλιστα, την πρόταση του ΚΚΕ για φορολόγηση 45% σε αυτές τις περιπτώσεις– και άλλο να φορολογείται μία κατοικία που φτιάχτηκε με κόπους ζωής. Επέκρινε, μάλιστα, και τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασάφεια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται «αλλού γι’ αλλού», αν και επιφυλάχθηκε να ακούσει τι θα πει ο κ. Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή