Κριστ. Λαγκάρντ: «Με απείλησαν»

Κριστ. Λαγκάρντ: «Με απείλησαν»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δήλωση που έκανε την Παρασκευή η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, ήταν «βόμβα», γι’ αυτό και δικαίως συζητείται έως σήμερα. Η επικεφαλής του Ταμείου, μιλώντας στους Financial Times, δήλωσε ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για την κριτική που είχε ασκήσει παλαιότερα, μιλώντας για τη φοροδιαφυγή των πλουσίων Ελλήνων, είπε: «Καλύτερα να μην πω πολλά, ξέρετε, γιατί όταν μίλησα για την Ελλάδα και για το θέμα των φόρων, δέχτηκα απειλές για τη ζωή μου και έπρεπε να αυξηθεί η ασφάλειά μου». Προχωρώντας, ωστόσο, παρακάτω, πρόσθεσε: «Ωστόσο ο κλάδος της ναυτιλίας πληρώνει πραγματικά φόρους; Οι άλλοι; Δεν νομίζω ότι είναι έτσι».

Σε άλλη ερώτηση του δημοσιογράφου, σχετικά με το αν είναι μέρος του προβλήματος το ότι «τόσοι πολλοί Ελληνες, ή άλλες πλούσιες ελίτ, έχουν μετακινηθεί σε μέρη όπως το Λονδίνο, προς αναζήτηση θέσεων εργασίας ή χαμηλότερων φόρων», η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, λέγοντας ότι «ακούω από την πρεσβεία μας ότι υπάρχουν άνθρωποι στην ηλικία των 30, ας πούμε, που αφήνουν και τη Γαλλία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή