Νέες αποστάσεις Κουβέλη από σενάρια για Προεδρία

Νέες αποστάσεις Κουβέλη από σενάρια για Προεδρία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μάλλον οριστικό τρόπο απέρριψε χθες ο κ. Φ. Κουβέλης το ενδεχόμενο να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Κρατήστε ως απάντηση ότι είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ», είπε στον Real fm, και εκτιμώντας ότι «δεν θα αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές το επόμενο διάστημα», άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι δεν βλέπει τον εαυτό του ως διάδοχο του κ. Κάρ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Θα το επαναλάβω και στο συνέδριο και θα το κάνω πιο λιανά για όσους δεν θέλουν να το καταλάβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας ότι στις 3 Οκτωβρίου που ξεκινάει η ανώτατη θεσμική διαδικασία της ΔΗΜΑΡ θα κλείσει και δημοσίως την προεδρολογία γύρω από το όνομά του. Τούτο άλλωστε προκύπτει και από τη θετική απάντηση που έδωσε στο ερώτημα αν θα είναι και πάλι υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, με την αίρεση βέβαια να το επιθυμούν οι σύνεδροι του κόμματός του.

Αν κάτι, ωστόσο, προκάλεσε αίσθηση από τη χθεσινή συνέντευξη Κουβέλη είναι ότι για πρώτη φορά περιέγραψε ως «θεμιτή» την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να αποπειραθεί να ρίξει την κυβέρνηση με αφορμή την προεδρική εκλογή. «Υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις στον μεταπολιτευτικό πολιτικό μας βίο που η εκλογή του ΠτΔ συνδέθηκε με τις πολιτικές εξελίξεις. Αθέμιτο δεν είναι», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή