Χριστοφιλοπούλου: Κριτική σε Ρένα Δούρου και δημάρχους για το θέμα της αξιολόγησης

Χριστοφιλοπούλου: Κριτική σε Ρένα Δούρου και δημάρχους για το θέμα της αξιολόγησης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και σε 19 δημάρχους, για τη στάση τους στο θέμα της επανεξέτασης των συμβάσεων, άσκησε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, τονίζοντας, ότι «προτάσσουν τα στήθη τους για να μην επιτρέψουν τον έλεγχο των συμβάσεων» και διερωτήθηκε λέγοντας «πόσο δημοκρατικό και αριστερό είναι να μην επιτρέπεται ο νόμιμος έλεγχος από τα αρμόδια όργανα του κράτους;».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου πρόσθεσε, ότι «θα περίμενα η κ. Δούρου να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες και να ανοίξει τις πόρτες της περιφέρειας και των δήμων για τα ελεγκτικά όργανα του κράτους», ενώ για το ίδιο θέμα κατηγόρησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «αφού δήλωσε περιέργως άγνοια, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, συγχέοντας το συγκεκριμένο θέμα με την αξιολόγηση».

Τόνισε δε, ότι «η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μισθολογικές ή υπηρεσιακές κυρώσεις», πρόσθεσε ότι «άλλωστε αυτό το σύστημα αξιολόγησης είναι μεταβατικό και πολύ σύντομα θα φέρουμε το νέο πάγιο σύστημα αξιολόγησης».

Τέλος, είπε, ότι θα έρθει ρύθμιση με την οποία θα εισαχθεί η πρόληψη στην καταπολέμηση του φαινομένου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών και πως πριν από κάθε πρόσληψη, η υπηρεσία θα πρέπει να έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της πλαστότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή