Κουβέλης: H Προεδρία δεν με αφορά

Κουβέλης: H Προεδρία δεν με αφορά

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συζήτηση περί ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας θέλησε να κλείσει χθες ο κ. Φώτης Κουβέλης, συνδέοντας, μάλιστα, το θέμα με τις ασκούμενες πολιτικές. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε (ΣΚΑΪ) ότι η Προεδρία «δεν με αφορά» και παρέπεμψε στην πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση. Οπως είπε, στη διαδικασία προεδρικής εκλογής, το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει κλίμα συναινέσεων, το οποίο «δεν υπάρχει» και κρίσιμο κριτήριο είναι «το περιεχόμενο των ασκούμενων πολιτικών». «Εχω τη βεβαιότητα ότι μέχρι τον Ιανουάριο οι ασκούμενες πολιτικές δεν θα αλλάξουν», πρόσθεσε. Επανέλαβε, δε, ότι «δεν με ενδιαφέρει το θέμα» για να επισημάνει ότι «η προεδρολογία βλάπτει τη χώρα, την εισάγει σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο». Διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν του έγινε καμιά κρούση να είναι υποψήφιος.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση που θα τηρήσουν στην προεδρική εκλογή οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης είπε ότι ορισμένοι, 3 με 4, έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν κανέναν υποψήφιο, ανεξαρτήτως προσώπου, ενώ οι υπόλοιποι θα αξιολογήσουν τη στάση τους «την κατάλληλη στιγμή, στη βάση των δεδομένων και των πολιτικών συγκυριών». Πρόσθεσε ότι στο επικείμενο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, με τις συλλογικές αποφάσεις που θα ληφθούν, θα υπάρξει κάποια κατεύθυνση για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα.

Μιλώντας για ενδεχόμενες πολιτικές συνεργασίες, απέρριψε την πιθανότητα εκ νέου σύμπραξης με Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας ως προϋπόθεση να γίνουν περισσότερο ρεαλιστικές οι προτάσεις της Κουμουνδούρου. Κληθείς να τοποθετηθεί επί των προγραμματικών τοποθετήσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, είπε ότι πρόκειται για «προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις», για να προσθέσει, ωστόσο, ότι παραμένουν ακόμα σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.

Προτεραιότητα, η ΔΗΜΑΡ

Ως προτεραιότητα της επόμενης περιόδου ο κ. Κουβέλης έθεσε την «ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ στην πολιτική ζωή» και δήλωσε ότι ο ίδιος θα ήθελε να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στο συνέδριο, «αν το θελήσουν οι σύντροφοί» του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή