«Κλείνει η περίοδος συνεργασίας με Ν.Δ.»

«Κλείνει η περίοδος συνεργασίας με Ν.Δ.»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προοπτική μιας συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε χθες ως αναγκαία για το μέλλον της χώρας ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, παρά το γεγονός ότι μία μέρα νωρίτερα η Κουμουνδούρου είχε απορρίψει κάθε ανάλογο ενδεχόμενο.

Μιλώντας στο Real.gr το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όχι μόνον περιέγραψε ως μονόδρομο για το κόμμα του μια κυβερνητική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απέκλεισε κάθε περίπτωση επανάληψης της συνεργασίας με τη Ν.Δ., υποστηρίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ ολοκλήρωσε τον κύκλο του ιστορικού συμβιβασμού με τη Δεξιά στο όνομα του πατριωτικού χρέους που ανέλαβε και πλήρωσε ακριβά». Σημειωτέον δε ότι ο κ. Σκανδαλίδης τάχθηκε κατά της επανάληψης της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. ακόμη και αν η τελευταία συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αν η ψήφος του λαού επιβάλλει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή των δύο μεγαλύτερων σήμερα κομμάτων, οφείλουμε να την σεβαστούμε», είπε και τάχθηκε υπέρ της ανάγκης το ΠΑΣΟΚ να μείνει σε μια τέτοια περίπτωση στην αντιπολίτευση. «Γι’ αυτό», είπε, πρέπει «να διανύσουμε όσο δυνατόν ταχύτερα τον δρόμο της συμπαράταξης της Κεντροαριστεράς» και εξέφρασε την ευχή του «να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ τα αναγκαία βήματα προσγείωσης στην πραγματικότητα».

Η Χαριλάου Τρικούπη απέφυγε να σχολιάσει την τόσο λεπτομερή πορεία που περιέγραψε ως «μονόδρομο» για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Σκανδαλίδης. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου υποστήριζαν ότι «μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο» είναι η «ευχή» και του προέδρου του κόμματος, αλλά για προφανείς λόγους δεν θέλησαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την αποκήρυξη της Ν.Δ. εκ μέρους του πρώην υπουργού.

Σφοδρή κριτική

Εχει ενδιαφέρον ότι η άποψη Σκανδαλίδη χαρακτηρίστηκε ακόμη και υστερόβουλη από στελέχη του κόμματος τα οποία τόνιζαν ότι η πρότασή του συνιστά αυτοκτονική στρατηγική για το ΠΑΣΟΚ. Διότι, όπως έλεγαν, αν μπεις στην προεκλογική μάχη έχοντας προσδιορίσει ότι θα συνεργαστείς μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαν να προτρέπεις τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν απευθείας τον κ. Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή