25 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

25 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη και δεκάδες ήταν οι φίλοι του και οι δικοί του άνθρωποι που τον μνημόνευσαν με δηλώσεις τους. Με πρώτη την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter ένα λιτό και πολύ προσωπικό μήνυμα. «25 χρόνια χωρίς τον Παύλο. Ελειπες, λείπεις και θα λείπεις. NM». «Μας λείπει πολύ», έγραψε επίσης στο twitter ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκης ανέβασε στην ιστοσελίδα του στο facebook ένα απόσπασμα από μια συναυλία που δόθηκε το 1989 στη μνήμη του Μπακογιάννη.

Τον τόσο άδικα χαμένο πολιτικό τίμησε και η ΟΝΝΕΔ με αφίσα που εξέδωσε χθες και πάνω στη φωτογραφία του είχε τα λόγια «σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Τιμή και δόξα στον Παύλο Μπακογιάννη».

Δηλώσεις έκανε και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. «Η Νέα Δημοκρατία, ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος, όλοι οι Ελληνες δημοκράτες τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη. Του αγωνιστή της Δημοκρατίας, που δολοφονήθηκε, πριν από 25 χρόνια, από στυγνούς και αδίστακτους τρομοκράτες», ανέφερε ο κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, υπογραμμίζοντας ότι «ο Παύλος Μπακογιάννης δίδαξε με τον λόγο και το έργο του, πως η Δημοκρατία δεν συμβιβάζεται με τα άκρα, που απειλούν τον δημόσιο βίο, και σφράγισε με το αίμα του πολιτικές παρακαταθήκες ήθους και προσφοράς».

Ο κ. Πάνος Καμμένος, τέλος, επιδιώκοντας να ερμηνεύσει όσα θα έλεγε σήμερα ο Παύλος Μπακογιάννης, είπε στη Βουλή ότι «η Εθνική ομοψυχία για την οποία πάλεψε έγινε Εθνικός διχασμός».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή