Τρία μέτωπα ενόψει τρόικας στη συνάντηση Χαρδούβελη – Βρούτση

Τρία μέτωπα ενόψει τρόικας στη συνάντηση Χαρδούβελη – Βρούτση

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα θέματα των ομαδικών απολύσεων, του συνδικαλιστικού νόμου και των αλλαγών στο ασφαλιστικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίωρης συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, κ. Γκ. Χαρδούβελη, με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γ. Βρούτση, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ, ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα την Τρίτη.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Εργασίας, δήλωσε αμέσως μετά ότι ήταν μία συνάντηση προετοιμασίας και ειδικά για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων παρέπεμψε στη σχετική μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) που αναμένεται να παρουσιαστεί την Τρίτη. Μάλιστα, σημείωσε πως το ILO είναι ένας οργανισμός παγκοσμίου φήμης με μεγάλη αξιοπιστία και πρόκειται για έναν οργανισμό «που δύσκολα αμφισβητείται», ενώ πρόσθεσε ότι «εκτιμούμε και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να είναι θετικό».

Για το θέμα του ασφαλιστικού ο ίδιος παράγοντας σημείωσε πως οι αναλογιστικές μελέτες θα είναι έτοιμες τέλη Οκτωβρίου.

Σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την αύξηση των δόσεων στις 100, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου υποστήριξε ότι «εμείς κάναμε την πρότασή μας» και τώρα «περιμένουμε την γνώμη του υπουργείου Οικονομικών». Σχετικά με το εάν θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα η ρύθμιση για τις δόσεις απάντησε ότι «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή», αλλά συμπλήρωσε πως δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο σχεδιασμός αλλάξει και βάσει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη προχωρήσει η παρέμβαση άμεσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή