Μύδροι Γ. Πανούση κατά Φ. Κουβέλη στο συνέδριο ΔΗΜΑΡ

Μύδροι Γ. Πανούση κατά Φ. Κουβέλη στο συνέδριο ΔΗΜΑΡ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωτοφανής πολιτική αποδόμηση του κ. Φ. Κουβέλη που επιχείρησε δημοσίως χθες ο κ. Γιάννης Πανούσης έμελλε να επισκιάσει οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση στο εν εξελίξει συνέδριο της ΔΗΜΑΡ. Ο γνωστός βουλευτής ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε ανεύθυνο, άμοιρο και μοιραίο τον πρόεδρο του κόμματος, καθώς, όπως τόνισε στην ομιλία του, «ο πραγματικός ηγέτης ξέρει να ζητεί συγγνώμη, να αναλαμβάνει την ευθύνη του και να φεύγει. Δεν παραιτείται και ξεπαραιτείται».

Δεν ήταν όμως μόνον αυτή η σκληρότατη κριτική που επιφύλαξε ο κ. Πανούσης στον κ. Κουβέλη. Λέγοντας, επιπλέον, ότι «ο αρχηγός διαλέγει τη μοίρα του και δεν την βάζει σε ψηφοφορία», του καταλόγισε ευθέως ότι με τις δικές του επιλογές παρέσυρε στην καταστροφή ολόκληρο το κόμμα και τον κάλεσε έστω και την ύστατη στιγμή να αναλογιστεί τις ευθύνες του. «Δεν μπορεί ο ηγέτης να έχει συμμετοχή στο 6,2% και καμία συμμετοχή στο 1,3%. Αν τούτο συμβεί, μένεις μόνος, άμοιρος και μοιραίος», συμπλήρωσε, ενώ με ανάλογα σκληρά λόγια μίλησε και για τους στενούς συνεργάτες του κ. Κουβέλη, φωτογραφίζοντας κυρίως τους κ. Θ. Μαργαρίτη και Δ. Χατζησωκράτη. «Απευθύνομαι στα παπαγαλάκια της Αγίου Κωνσταντίνου και στις φήμες ότι μετακομίζω στον ΣΥΡΙΖΑ. Τους πληροφορώ ότι είμαι ΔΗΜΑΡ και πως όταν τελειώσει η ΔΗΜΑΡ, εγώ προσωπικά θα πάω σπίτι μου», είπε ο κ. Πανούσης και απαξιώνοντας εν γένει όσους συμβούλευαν το τελευταίο διάστημα τον κ. Κουβέλη, μίλησε για «λογικές βολέματος ανεπάγγελτων και περιφερόμενων υπηρετών πολλών αφεντάδων» και για μια «ιδιόρρυθμη Αριστερά της ανευθυνότητας, που διακατέχεται από μετέωρη πολιτική ηθική».

Συνεργάτες του κ. Κουβέλη δεν θέλησαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, τονίζοντας απλώς ότι αυτό είναι το νόημα μιας ανώτατης θεσμικής διαδικασίας, όπως είναι ένα συνέδριο. Να ακουστούν αλλά και να κριθούν όλες οι απόψεις. Ετσι ακριβώς απαντούσαν και το απόγευμα όταν στο βήμα του συνεδρίου ανέβηκε ο κ. Γ. Κυρίτσης, ο οποίος άσκησε και εκείνος σκληρότατη προσωπική κριτική στον κ. Φ. Κουβέλη. Του καταλόγισε, μάλιστα, ότι «ξέχασε» στην ομιλία του να θυμηθεί πως ο λόγος που προκλήθηκε το συνέδριο είναι ότι παραιτήθηκε μετά τις ευρωεκλογές και αναρωτήθηκε γιατί το συνέδριο δεν άρχισε με μια ψηφοφορία για να διαπιστωθεί αν γίνεται δεκτή η παραίτησή του. Προδίδοντας, επιπλέον, τι θα ψήφιζε ο ίδιος, ο κ. Κυρίτσης κάλεσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να αντιληφθεί έστω και τώρα τους λόγους που πρέπει να δρομολογήσει τη διαδοχή του, κάτι που αναμένεται να κάνει σήμερα και μία ακόμη βουλευτής του κόμματος και συγκεκριμένα η κ. Μαρία Γιαννακάκη. Η τελευταία ήδη από χθες έλεγε στα πηγαδάκια του συνεδρίου ότι «δεν υπάρχει σε κανένα κόμμα ηγεσία παντός καιρού» και φερόταν αποφασισμένη να αναδείξει τις τεράστιες ευθύνες του κ. Κουβέλη, αν τελικά δεν συνειδητοποιήσει την ανάγκη της δικής του οριστικής οικειοθελούς αποχώρησης από τη ΔΗΜΑΡ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή