Στα «χαρακώματα» ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι

Στα «χαρακώματα» ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων που ξέσπασε ξαφνικά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι» συνεχίστηκε και χθες, καθώς η Χαρ. Τρικούπη επανήλθε με νέα ανακοίνωσή της επιδιώκοντας να απαξιώσει τις θέσεις του κ. Στ. Θεοδωράκη για τους μετανάστες. Με ασυνήθη, μάλιστα, ειρωνεία, ο τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «σε στυλ βρεγμένης γάτας» ο κ. Στ. Θεοδωράκης «έσπευσε να ανασκευάσει σε δύο μέρες τις ακροδεξιές θέσεις του», ενώ απαντώντας στην προχθεσινή αιχμή του «Ποταμιού» ότι ο κ. Βενιζέλος «θα όφειλε να εξηγήσει γιατί μέχρι πρότινος συνεργαζόταν καθημερινά με τον Γ.Γ. του υπουργικού συμβουλίου και φίλο της Χ.Α. Τάκη Μπαλτάκο», κάλεσε τον κ. Θεοδωράκη να απολογηθεί «που έκανε “Πρωταγωνιστή” τον κ. Μιχαλολιάκο, όταν το 2012 το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη ανοιχτό μέτωπο με τη Χ.Α.».

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δεν θέλησε να συνεχίσει τον πόλεμο των ανακοινώσεων. Συνεργάτες του, ωστόσο, αφού υπενθύμιζαν ότι ο κ. Θεοδωράκης ασχολήθηκε δημοσιογραφικά με το νεοναζιστικό μόρφωμα το 2009, όταν το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα «κοιμόντουσαν τον ύπνο του Δικαίου», τόνιζαν ότι ο τάχα προοδευτισμός της Χαρ. Τρικούπη επιβεβαιώθηκε μόλις προσφάτως όταν ο κ. Βενιζέλος υπέκυψε από κοινού με τη Ν.Δ. στις πιέσεις της Εκκλησίας, αποφεύγοντας ακόμη και να προτείνει στον αντιρατσιστικό νόμο την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης που αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας.

Η οξεία αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – «Ποταμιού», αν και εκδηλώνεται για πρώτη φορά, δεν πρέπει να ξενίζει. Στη Χαρ. Τρικούπη δεν έχουν περάσει απαρατήρητες οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το «Ποτάμι» προηγείται πλέον του ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας να εξελιχθεί στον τρίτο πόλο εξουσίας στον οποίο θα στραφεί αναγκαστικά είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η Ν.Δ. Ετσι, ενώ μέχρι πρότινος ο κ. Βενιζέλος αντιμετώπιζε με πλήρη απαξίωση «ένα κόμμα που προήλθε από μια εκπομπή», όπως το είχε χαρακτηρίσει κατά την ίδρυσή του, τώρα αίφνης φαίνεται να επικεντρώνει τη στρατηγική του στην πολιτική αποδόμηση του κ. Θεοδωράκη.

«Είναι μια επίθεση που περιμένουμε να κλιμακωθεί», λένε στελέχη του «Ποταμιού» και συμπληρώνουν ότι το μόνο που επιβεβαιώνει η τακτική του ΠΑΣΟΚ «είναι το άγχος μιας παρέας που πίστεψε ότι το κυβερνητικό πάρτι θα συνεχιστεί επ’ αόριστον και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή