Το βαρύ κλίμα προβληματίζει τα στελέχη Ν.Δ.

Το βαρύ κλίμα προβληματίζει τα στελέχη Ν.Δ.

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονο προβληματισμό, και στα στελέχη της συμπολίτευσης, έχει προκαλέσει η εικόνα πολιτικής αστάθειας που καλλιεργείται ελάχιστα 24ωρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που εξασφάλισε η κυβέρνηση στη Βουλή, την ίδια ώρα που οι αγορές «τιμωρούν» την Ελλάδα, υπονομεύοντας τα σχέδια ασφαλούς εξόδου από το Μνημόνιο. Οι περισσότεροι συγκλίνουν στην άποψη ότι είναι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που πυροδότησε τον νέο κύκλο έντασης, αν και αρκετοί –λίγοι δημοσίως– επισημαίνουν και αστοχίες από κυβερνητικής πλευράς, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η προχθεσινή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου περί του κινδύνου να αδειάσουν τα ΑΤΜ αν ο κ. Αλ. Τσίπρας κάνει τις «παλικαριές» του στην Ευρώπη.

Της αιτιολογικής βάσης των δηλώσεων Βούλτεψη, χωρίς πάντως να τις επαναλάβει, υπεραμύνθηκε ο κ. Μάκης Βορίδης. «Πρέπει να υπομνήσουμε, να τονίσουμε και να ενημερώσουμε για τους κινδύνους που υπάρχουν σε μία ρητορική συγκεκριμένου τύπου, την οποία ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, στον απόηχο και των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που δείχνουν να έχει υποχωρήσει ο φόβος των πολιτών για έξοδο από την Ευρωζώνη ή εμπλοκή στις σχέσεις με τους εταίρους. Κατέληξε, δε, ως εξής: «Τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτή τη στάση πρέπει να τους λέμε ή όχι; Εμείς έχουμε μία ευθύνη διότι αύριο το πρωί ο πολίτης θα γυρίσει να πει “εγώ δεν ήξερα ότι αν επιλέξω αυτό, θα συμβεί εκείνο”».

Επίσης, λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε (ΣΚΑΪ) ο πρώην υπουργός Κ. Χατζηδάκης, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως «αν, τώρα, τρομάζει τις αγορές ο ΣΥΡΙΖΑ, φανταστείτε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα ένα έρθει στην εξουσία».

Αντιθέτως, αποστάσεις από την τοποθέτηση της κ. Βούλτεψη έλαβε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. «Μπορούμε να συμφωνήσουμε άνετα ότι μία τέτοια δήλωση δεν βοηθάει», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Ντόρα Μπακογιάννη (9,84), προσθέτοντας πάντως ότι θα έπρεπε να είναι η Νέα Δημοκρατία που θα διατηρούσε υψηλά το επίπεδο. «Δεν μπορεί να αλληλοανταγωνιζόμαστε για το ποιος μιλάει πιο άσχημα στον άλλον», προσέθεσε η πρώην υπουργός, αποδίδοντας σε τρεις λόγους την ανησυχία στις αγορές: στην πολιτική αστάθεια που δημιουργούν οι δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στο ότι «δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης, δηλαδή, το πώς θα βγούμε (σ.σ. από το Μνημόνιο)… και, τρίτον, στην αρνητική διεθνή συγκυρία, καθώς το σύνολο της Ευρώπης βρίσκεται αντιμέτωπο με ύφεση.

Αιχμηρός για τη δήλωση Βούλτεψη εμφανίστηκε και ο κ. Νικ. Κακλαμάνης (90,1). «Πρέπει να είμαστε σοβαροί, δεν ήταν έκφραση αυτή», ανέφερε, προσθέτοντας ότι στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό εισηγήθηκε την… αντικατάσταση δύο-τριών υπουργών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή