ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κύπρο ο Αντώνης Σαμαράς για την τριμερή συνάντηση στις 7/11

stin-kypro-o-antonis-samaras-gia-tin-trimeri-synantisi-stis-7-11-2051580

Μέσω ανακοίνωσης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τη μετάβαση αύριο, 28 Οκτωβρίου, στην Κύπρο του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, επιβεβαιώνεται και επίσημα ότι στις 7 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί το νησί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να μεταβεί από εκεί στο Κάιρο όπου θα γίνει στις 8 του μηνός η προαναγγελθείσα 1η Τριμερής Συνάντηση Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου.

Για την προετοιμασία αυτής της συνάντηση, αλλά και για συμμετοχή σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των τριών χωρών, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, ο κ. Βενιζέλος φθάνει αύριο στην Κύπρο και, όπως ανακοινώθηκε, θα συναντηθεί και θα συνεργαστεί με τον ομόλογό του της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη.

Οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν και για την τρέχουσα κατάσταση στη Κύπρο, κυρίως για τα νέα δεδομένα τα οποία έχουν δημιουργηθεί έπειτα από τις επιθετικές, όπως χαρακτηρίζονται, ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την Τετάρτη το πρωί, πριν από την τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Κασουλίδη, Βενιζέλου και Σούκρι,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα υποδεχτεί στο προεδρικό τον Έλληνα ΥΠΕΞ, ενώ με κοινό ανακοινωθέν αναμένεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η τριμερής συνάντηση.

Αύριο το απόγευμα ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί στην εκδήλωση της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Λευκωσία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Θα επιστρέψει στο νησί στις 7 Νοεμβρίου συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο και θα μεταβούν μαζί στο Κάιρο από τη Λάρνακα την επόμενη μέρα.