Κ. Σκρέκας: Ανάπτυξη μέσω μεταρρυθμίσεων

Κ. Σκρέκας: Ανάπτυξη μέσω μεταρρυθμίσεων

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το ζήτημα των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων καλείται να συνεχίσει ο κ. Κ. Σκρέκας. Το σχετικό νομοσχέδιο, πάντως, θα κατατεθεί στη Βουλή από τον κ. Νίκο Δένδια, το πρωί της Δευτέρας, όπως δήλωσε ο ίδιος χθες, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι προτεραιότητά του είναι η τόνωση της ανάπτυξης. «Η τιμή για μένα είναι μεγάλη. Ηδη είχα την πρώτη συνάντηση και συνεργασία με τον κ. Δένδια για να μη χαθεί ούτε λεπτό. Κυρίαρχο μέλημά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη. Βασικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση και ο πολλαπλασιασμός της αποτελεσματικότητας του κάθε ευρώ, είτε αυτό προέρχεται από τον Ελληνα φορολογούμενο είτε από την Ευρώπη», δήλωσε.

Ο 41χρονος κ. Σκρέκας, πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Μεγάλων Τεχνικών Εργων, θεωρείται άνθρωπος του ιδιωτικού τομέα. Εχει εργαστεί ως μάνατζερ στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης στην εταιρεία Mantis S.A. και το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Fortis S.A., που αντιπροσωπεύει τρεις από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της Ευρώπης και έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στον χώρο των τροφίμων και ποτών.

Ο διάδοχος του κ. Νίκου Δένδια θα βρει μεν έτοιμο το σχετικό νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά καλείται να αντιμετωπίσει τις όποιες ενστάσεις των δανειστών. Ακόμη και αν κλείσει εύκολα το θέμα των επισφαλών επιχειρηματικών δανείων, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη διευθέτηση του ζητήματος των στεγαστικών δανείων, της αναμόρφωσης του Πτωχευτικού Δικαίου για επιχειρήσεις και της θέσπισης Πτωχευτικού Δικαίου για νοικοκυριά.

Πριν λήξει δε το 2014 θα κληθεί να αποφασίσει για τη συνέχιση ή όχι της αναστολής των πλειστηριασμών α΄ κατοικίας, καθώς η σχετική ρύθμιση ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Στις εκκρεμότητες που αναλαμβάνει πλέον να κλείσει ο κ. Σκρέκας περιλαμβάνονται επίσης η έκδοση δευτερογενούς νομοθεσίας για την απλοποίηση της αδειοδότησης των βιομηχανιών, καθώς και η επαναξιολόγηση σειράς θεμάτων της αγοράς, όπως οι αλλαγές στον νόμο για το γάλα, η απελευθέρωση του ωραρίου στο λιανεμπόριο και κυρίως το «καυτό» θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή