Φόρος τιμής στον Παύλο Μπακογιάννη

Φόρος τιμής στον Παύλο Μπακογιάννη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη φράση του Παύλου Μπακογιάννη «Μπορούμε και διαφωνούμε γιατί μπορούμε και συνυπάρχουμε», μνημόνευσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, μιλώντας χθες σε ειδική εκδήλωση του Ιδρύματος της Βουλής που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πολιτικού που πριν από 25 χρόνια δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες της «17 Νοέμβρη».

Την εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησαν ο ακαδημαϊκός Μ. Σταθόπουλος, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Κωνσταντίνα Μπότσιου και Ευ. Χατζηβασιλείου, καθώς και ο πολιτικός επιστήμων Δ. Κατσούδας, παρακολούθησαν πολιτικοί, εκπρόσωποι κομμάτων, συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου πολιτικού και πλήθος κόσμου.

Στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του υπ. Εξωτερικών το «παρών» έδωσε το σύνολο του «δημοκρατικού τόξου» της Ελλάδας, αποτίοντας φόρο τιμής. Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, των ΑΝΕΛ. Π. Καμμένος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης, ο κ. Γ. Σταθάκης, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Παν. Ρήγας, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκης, από το ΚΚΕ οι Σπ. Χαλβατζής και Λιάνα Κανέλλη, από την Ανανεωτική Αριστερά οι Μαρία Ρεπούση, Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, οι Β. Πολύδωρας, Μαρία Κόλλια, Μ. Ανδρουλάκης, Π. Τατσόπουλος και από τη Ν.Δ. οι Κ. Τασούλας, Φωτεινή Πιπιλή, Κ. Μαρκόπουλος, Κ. Τζαβάρας, Γ. Κοντογιάννης, Αννα Καραμανλή, Χρ. Δήμας, Στ. Ψυχάρης, Γ. Κουμουτσάκος κ.ά.

«“Μπορούμε και διαφωνούμε, γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε”, έγραφε χαρακτηριστικά και επιτρέψτε μου να πω ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε και ας διαφωνούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: «Μπορούμε να συνεννοηθούμε και να αγωνιστούμε για να αλλάξει σελίδα η χώρα μας ακόμη και αν διαφωνούμε ιδεολογικά. Η συνύπαρξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ακραίων καταστάσεων που ζήσαμε και ζούμε είναι ενδεικτική». Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι ουδείς μιλάει για ταύτιση ιδεολογιών. Και εξήγησε: «Ομιλούμε απλώς και μόνον για μιαν απλή συνεννόηση με ένα κοινό στόχο. Οπως και στο παρελθόν, οι Ελληνες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η, εκτός προγράμματος, σύντομη παρέμβαση της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. «Δεν μπορούμε να συζητούμε, 25 χρόνια μετά, τα ίδια πράγματα», σημείωσε η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Και κατέληξε πως «σήμερα, παρά ποτέ, είναι αναγκαία η εθνική συνεννόηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή