Στ. Θεοδωράκης κατά κλίματος αβεβαιότητας

Στ. Θεοδωράκης κατά κλίματος αβεβαιότητας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσια έκκληση στους κ. Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα να μην οδηγήσουν τη χώρα σε μια επικίνδυνη περίοδο αβεβαιότητας απηύθυνε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης, μετά τις αλληλοκατηγορίες που αντήλλαξαν οι δύο άνδρες, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τον κ. Κάρ. Παπούλια. Επικαλούμενος το ασταθές οικονομικό αλλά και γεωστρατηγικό περιβάλλον, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» υπογράμμισε ότι «οι μόνοι που θα ωφεληθούν από μια περίοδο αβεβαιότητας είναι αυτοί που τζογάρουν στην αποτυχία της Ελλάδας» και επανέλαβε την πάγια πρότασή του: «Οι προτεραιότητες αυτής της Βουλής πριν διαλυθεί είναι η έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος, ένας δικαιότερος εκλογικός νόμος, μια πατριωτική πρόταση για το χρέος και βέβαια η εκλογή ενός ισχυρού Προέδρου της Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, καλώντας για μια ακόμη φορά τους κ. Σαμαρά και Τσίπρα να συμφωνήσουν –έστω– στα αυτονόητα. «Και μετά, μπορούμε να πάμε συντεταγμένα σε εκλογές», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στο «Ποτάμι», βέβαια, δεν ελπίζουν ότι οι συγκεκριμένες εκκλήσεις θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Τις τελευταίες ημέρες, συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη σχεδόν προεξοφλούν ότι θα προκληθούν εκλογές τον Μάρτιο και επιρρίπτουν την κεντρική ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ. Χθες μάλιστα, με αφορμή τις δηλώσεις Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, τού καταλόγιζαν πολιτική υποκρισία. «Είναι καθ’ όλα υποκριτικό να καταλογίζεις στον αντίπαλό σου “αποσταθεροποίηση” όταν προαναγγέλλεις ότι θα τον ρίξεις ανεξαρτήτως του προσώπου που θα προτείνει ως επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας», έλεγαν και χαρακτήριζαν «πρωτοφανές η αξιωματική αντιπολίτευση να μην έχει καν δική της πρόταση υποψηφίου για τη διαδοχή του κ. Παπούλια, από φόβο μήπως την υπερψηφίσουν τα άλλα κόμματα». Παράλληλα, ωστόσο, επέκριναν και τον πρωθυπουργό για «τακτικισμούς και πολιτική ατολμία» και υπενθύμιζαν ότι μόλις προ δύο ετών ο κ. Σαμαράς υποσχόταν μέχρι και ότι θα μειώσει τους βουλευτές σε 200…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή