«Οχι» στη γραμμή ΔΗΜΑΡ από Ν. Φούντα

«Οχι» στη γραμμή ΔΗΜΑΡ από Ν. Φούντα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οδό της δημόσιας ρήξης με τη ΔΗΜΑΡ φαίνεται να επιλέγει πλέον και η βουλευτής Νίκη Φούντα, καθώς δεν κρύβει πλέον το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τον διάδοχο του κ. Κάρ. Παπούλια, αποδοκιμάζοντας έτσι την επίσημη γραμμή του κόμματός της, που είναι να προκαλέσει εκλογές. Μάλιστα, σε άρθρο της (Real) αλλά και σε χθεσινή της συνέντευξη (Vima Fm) εισηγήθηκε οι εκλογές να γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2015 προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος στα ανοιχτά μέτωπα της χώρας και χαρακτήρισε «λάθος» του κ. Κουβέλη να έχει επιλέξει τον μονόπλευρο διάλογο με τον κ. Τσίπρα, καθώς, όπως είπε, «όποιος θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει (ούτως ή άλλως) ΣΥΡΙΖΑ και όχι ΔΗΜΑΡ». Με το ίδιο σκεπτικό υποστήριξε ότι συνιστά «απαξίωση του Συντάγματος» να προαναγγέλλουν τα κόμματα αν θα ψηφίσουν ή δεν θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο χωρίς καν να έχει ανακοινωθεί το όνομά του, υπονοώντας έτσι ότι εκείνη θα αποφασίσει εν καιρώ και σίγουρα αφού ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων διαδόχων του κ. Παπούλια.

Η Αγ. Κωνσταντίνου απέφυγε οποιοδήποτε σχόλιο για τη νέα αυτή ενδοκομματική παραφωνία. Αλλωστε, οι περισσότεροι στη ΔΗΜΑΡ εδώ και περίπου δύο μήνες έχουν σχεδόν προεξοφλήσει την ανεξαρτητοποίηση της κ. Φούντα, πιθανολογώντας ότι είναι θέμα χρόνου η μετεγγραφή της στο «Ποτάμι». Η ίδια, ωστόσο, χθες, όχι μόνον αρνήθηκε να διευκρινίσει αν συνομιλεί με τον κ. Στ. Θεοδωράκη, αλλά δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις της κ. Φούντα έμελλε να επισκιάσουν την επίθεση που εξαπέλυσε χθες η ΔΗΜΑΡ στην τρόικα. «Οι απαιτήσεις της τρόικας προσβάλλουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο στην ασφάλιση», ανέφερε η ανακοίνωση της Αγ. Κωνσταντίνου, που κάλεσε την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί ούτε την αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης ούτε και τη μείωση του συντελεστή υπολογισμού της σύνταξης, διότι «θίγουν στον πυρήνα του το δικαίωμα των εργαζομένων για μια ανθρώπινη σύνταξη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή