Συνδιασκέψεις ΣΥΡΙΖΑ, πρόκριμα για τις συμμαχίες

Συνδιασκέψεις ΣΥΡΙΖΑ, πρόκριμα για τις συμμαχίες

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΔΗΜΑΡ, η «Κοινωνική Συμφωνία» της κ. Λούκας Κατσέλη, η «Κοινωνία Πρώτα» των κ. Π. Μουτσινά και Οδ. Βουδούρη και οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι τα κόμματα και οι πολιτικοί σχηματισμοί που ανταποκρίθηκαν έως τώρα στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν στις περιφερειακές συνδιασκέψεις που διοργανώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης –αρχής γενομένης από σήμερα– σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Κουμουνδούρου, παράλληλα με την παρακολούθηση των εξελίξεων σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, κινητοποιούνται για να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ακροατήριο σε τοπικό – περιφερειακό επίπεδο. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας κάνουν, πάντως, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποκλείουν ακόμη και άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο ευρωβουλευτής κ. Δημήτρης Παπαδημούλης φάνηκε να αποστασιοποιείται από τη θέση που διατύπωσε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης αναφορικά με τις καταγγελίες του κ. Πάνου Καμμένου και της κ. Χρ. Ξουλίδου. Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για «σοβαρή καταγγελία», που πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά και μεθοδικά. Ο κ. Παπαδημούλης, μέσω Τwitter, σχολίασε ότι «αυτή η υπόθεση δωροδοκίας μέσω… Facebook δεν μου φαίνεται σοβαρή».

Αναφορικά με τις περιφερειακές συνδιασκέψεις, η Λαμία θα φιλοξενήσει σήμερα την πρώτη εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, που θα μεταβεί ακολούθως στα Ιωάννινα για τη συνδιάσκεψη Ηπείρου, αύριο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν μέσα στις επόμενες ημέρες να παραδοθεί από την Επιτροπή Προγράμματος προς διαβούλευση από τα αρμόδια όργανα ολοκληρωμένο το προεκλογικό πρόγραμμα. Παράλληλα με αυτό, στις περιφερειακές συνδιασκέψεις θα αναδειχθούν οι αναπτυξιακές προτεραιότητες για κάθε περιοχή. Οπως είπε χθες ο οργανωτικός υπεύθυνος κ. Τάσος Κορωνάκης, στόχος είναι η προσέγγιση ευρέος κοινού στη βάση συγκεκριμένων δεσμεύσεων, «από την υλοποίηση των οποίων θα κριθούμε». Το πρόγραμμα των συνδιασκέψεων θα ολοκληρωθεί με δύο θεματικές ημερίδες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η πρώτη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η δεύτερη για τη θεσμική ανασυγκρότηση, τη δημοκρατική εμβάθυνση και το τρίπτυχο Δικαιοσύνη – Διαφθορά – Διαπλοκή.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας θέλησε να θέσει διακριτά όρια μεταξύ των περιφερειακών συνδιασκέψεων και των διεργασιών για συμμαχίες, λέγοντας ότι αυτές θα κριθούν σε άλλο επίπεδο. Ωστόσο, οι περιφερειακές συνδιασκέψεις θα λειτουργήσουν ως δίαυλος ενίσχυσης του ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία, καθώς μέσα από αυτές στον ΣΥΡΙΖΑ προσδοκούν να αυξήσουν την είσοδο νέων μελών στις τοπικές οργανώσεις και θα διευκολύνουν τη δημιουργία νέων τοπικών οργανώσεων όπου δεν υπάρχουν. Ο ίδιος μίλησε για μια σταθερή, συνεχή ροή εγγραφής νέων μελών, που παρατηρείται από το καλοκαίρι και μετά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή