Ικανοποιητική η πορεία της υγείας Αναστασιάδη

Ικανοποιητική η πορεία της υγείας Αναστασιάδη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση διόρθωσης μιτροειδούς βαλβίδας. Ο κ. Αναστασιάδης, που χειρουργήθηκε την Τρίτη στο ιατρικό κέντρο «Ορος Σινά» της Νέας Υόρκης, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, και λόγω της σοβαρότητας της επέμβασης βρίσκεται σε μερική καταστολή, έχει όμως επαφή με το περιβάλλον.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδης δήλωσε χθες ότι «η εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του κ. Αναστασιάδη κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς πολύ ικανοποιητική και σταθερή, με συνεχή βελτίωση», ενώ χαρακτήρισε άμεσο στόχο «η πορεία αυτή να συνεχιστεί έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν ο πρόεδρος να εξέλθει της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης». Η παραμονή του κ. Αναστασιάδη στο νοσοκομείο αναμένεται να διαρκέσει πέντε ώς επτά ημέρες. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο, ωστόσο θα παραμείνει εκεί ώσπου να αναρρώσει πλήρως. Ο κ. Αναστασιάδης και οι συνεργάτες του ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Κύπρο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Συμπαράσταση προς τον κ. Αναστασιάδη εξέφρασε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σε επιστολή που του έστειλε χθες και στην οποία εκφράζει στον ίδιο και την οικογένειά του συμπάθεια για την περιπέτεια της υγείας του και του εύχεται ταχεία ανάρρωση. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, είναι πιθανόν ο γ.γ. του ΟΗΕ να επισκεφθεί τον κ. Αναστασιάδη την ερχόμενη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή