Επιτροπή Δεοντολογίας: «Νοσηρό κλίμα» από τις σχετικές καταγγελίες για την εκλογή Προέδρου

Επιτροπή Δεοντολογίας: «Νοσηρό κλίμα» από τις σχετικές καταγγελίες για την εκλογή Προέδρου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Σε έκδοση απόφασης, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ μειοψήφησε, μέσω της οποίας καταγγέλλονται οι περί χρηματισμού βουλευτών φήμες, κατέληξε   η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Μετά από ακρόαση των Αδ. Γεωργιάδη, Ν. Μηταράκη, Π. Μελά και Σταυρούλας Ξουλίδου, η πλειοψηφία της Επιτροπής στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Οι καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, όπως και εκείνες περί συνδιαλλαγής τους με στόχο την πολιτική τους επιβίωση, προκειμένου να επηρεαστούν κατά την προσεχή ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναμφίβολα πλήττουν το κύρος του κοινοβουλευτισμού, των βουλευτών και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τελευταία εξαιτίας άστοχων και προπετών ενεργειών, βουλευτών και μη, προσφέρει πολύ αρνητικές υπηρεσίες και υπονομεύει τους παραπάνω θεσμούς. Ελάχιστο χρέος, όμως, κάθε βουλευτή είναι η προστασία της δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών θεσμών και όχι η υπονόμευσή τους, ως εν προκειμένω».

Αντιπαράθεση Αν.Ελ. με Π. Μελά

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Μελά, και προειδοποιώντας τον για προσφυγή στη δικαιοσύνη αν δεν δώσει στοιχεία, απάντησε το γραφείο τύπου των Αν.Ελ. με αφορμή τον ισχυρισμό του περί τεσσάρων βουλευτών του κόμματος που ήθελαν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά φοβήθηκαν την αντίδραση του Πάνου Καμμένου.

«Ο διασκεδαστικός Παναγιώτης Μελάς πρέπει να αντιληφθεί ότι και οι αστειότητες του έχουν ένα όριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση ενώ καλείται ο κ. Μελάς εντός 24 ωρών να δώσει τα ονόματα και τα επίθετα των συγκεκριμένων τεσσάρων βουλευτών.

«Εάν δεν συμβεί αυτό τότε το κομμάτι της ψυχαγωγίας που μας προσφέρει, θα μετατραπεί σε εξώδικη πρόσκληση με τις προβλεπόμενες νομικές συνέπειες», τονίζεται στην ανακοίνωση. Νωρίτερα, την ένταξη του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Μελά, στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, ανακοίνωσε από έδρας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή