Ο εισαγγελέας καλεί τον Γ. Σούκουρη

Ο εισαγγελέας καλεί τον Γ. Σούκουρη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα, η οποία διενεργείται από τον εισαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλο, για τις καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου περί απόπειρας δωροδοκίας της μέσω Facebook ενόψει της επικείμενης προεδρικής εκλογής.

Ηδη ο εισαγγελικός λειτουργός κάλεσε ως ύποπτο για πρόταση δωροδοκίας της κ. Ξουλίδου τον Γ. Σούκουρη με βάση τα στοιχεία των αναρτήσεών του στο Fb, όπου της πρόσφερε 3 εκατ. ευρώ. Ο Γ. Σούκουρης καλείται σε εξηγήσεις για κακούργημα, καθώς ο νόμος τιμωρεί αυστηρά ακόμα και τις προτάσεις δωροδοκίας βουλευτών με στόχο να ψηφίσουν ή να μην ψηφίσουν στο πλαίσιο της άσκησης των κοινοβουλευτικών καθηκόντων.

Παράλληλα, τη σκυτάλη των καταθέσεων για τις καταγγελίες Ξουλίδου έλαβε χθες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, που είχε κληθεί και εξετάστηκε από τον ίδιο εισαγγελέα, όταν ερευνούσε τα καταγγελλόμενα περί «γαλάζιου» κουμπαρά. Τότε, αρχές Νοεμβρίου, ο κ. Καμμένος δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο στον εισαγγελέα για τις καταγγελίες Ξουλίδου. Ωστόσο κατά τη χθεσινή του κατάθεση, όπως ο ίδιος δήλωσε, προσκόμισε όσα στοιχεία διέθετε για την καταγγελία της βουλευτού του κόμματός του, ενώ επανέφερε το θέμα που έχει θίξει και στο παρελθόν για έμμεσες πιέσεις σε βουλευτές του από το ΣΔΟΕ.

«Aς αναζητηθούν, δήλωσε ο κ. Καμμένος, τα στοιχεία από το ΣΔΟΕ και ας γίνει άρση του απορρήτου για να επιβεβαιωθούν τα καταγγελλόμενα». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, που είχε μέσω τηλεοπτικής εκπομπής επιβεβαιώσει όσα περί απόπειρας δωροδοκίας είχε ισχυριστεί η Σταυρούλα Ξουλίδου, χθες εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου είπε ότι «πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη απερίσπαστη να ερευνήσει την υπόθεση». Και απέφυγε να δώσει περισσότερα στοιχεία για την κατάθεσή του και τα περί απόπειρας δωροδοκίας της Σταυρούλας Ξουλίδου μέσω Fb.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή