Οκτώ οι υπογραφές στο κείμενο υπέρ της εκλογής Προέδρου

Οκτώ οι υπογραφές στο κείμενο υπέρ της εκλογής Προέδρου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ βουλευτές, τρεις από τη ΔΗΜΑΡ και πέντε ανεξάρτητοι, υπέγραψαν τελικώς το κείμενο με το οποίο προτείνεται συμφωνία για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος και προσδιορισμός ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών εντός του 2015. Πρόκειται για τους ανεξάρτητους Χρ. Αηδόνη, Σπ. Λυκούδη, Β. Οικονόμου, Π. Τατσόπουλο, Γρ. Ψαριανό και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη, Θ. Ψύρρα και την κ. Νίκη Φούντα.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων, χθες το μεσημέρι, προκάλεσε στους διαδρόμους της Βουλής ποικίλα σχόλια, καθώς η προχθεσινοβραδινή «διαρροή» της πληροφορίας περί της ύπαρξης του κειμένου και οι φήμες ότι είχαν την πρόθεση να το συνυπογράψουν έως και 20 βουλευτές, εκ του αποτελέσματος διαψεύστηκαν. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι η επισημοποίηση της κίνησης συνοδεύθηκε από «διευκρινιστική» δήλωση των τριών βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να μη φανεί η πρωτοβουλία τους αντίθετη στην κεντρική γραμμή του κόμματός τους. «Η πρόταση για εθνική συνεννόηση είναι μια δέσμη ενεργειών συναίνεσης που προϋποθέτει απαραιτήτως τη συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων.

Η πρόταση δεν συνδέεται με την επιλογή και την ψήφο καθενός βουλευτή στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους οι Ν. Τσούκαλης, Θ. Ψύρρας και Νίκη Φούντα. Στο κείμενό τους, οι οκτώ βουλευτές σημειώνουν ότι η υλοποίηση της πρότασής τους «θα αποτελέσει ισχυρό μήνυμα προς τους εταίρους και τις αγορές ότι τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου της χώρας μπορούν και επιζητούν να δίνουν συναινετικές λύσεις σε μείζονα πολιτικά ζητήματα και παράλληλα να δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε να επδιωχθεί η ρύθμιση του ελληνικού χρέους με όρους που θα το καθιστούν βιώσιμο, χωρίς την περαιτέρω δοκιμασία της κοινωνίας με νέα επώδυνα μέτρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή