Ομιλία Κ. Σημίτη για την κρίση χρέους

Ομιλία Κ. Σημίτη για την κρίση χρέους

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο London School of Economics θα μιλήσει σήμερα ο κ. Κώστας Σημίτης, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους – Η ελληνική περίπτωση» (The European debt crisis -The Greek case ―ο αγγλικός τίτλος του).

Κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι η ανάγκη αναμόρφωσης των ευρωπαϊκών θεσμών και πώς αυτή μπορεί να πραγματωθεί στις σημερινές συνθήκες. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει μια σύντομη αναδρομή στην ώς τώρα πορεία των ευρωπαϊκών θεσμών και στις πολλαπλές προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και στη συνέχεια θα θέσει συγκεκριμένα βασικά ερωτήματα για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κρατών-μελών που την απαρτίζουν. Οπως έλεγαν μάλιστα χθες συνεργάτες του, ο κ. Σημίτης θα καταθέσει και τη δική του οπτική γωνία αναφορικά με την ελληνική κρίση, εστιάζοντας -μεταξύ άλλων- στο ευρωπαϊκό πλαίσιο των συσχετισμών, των αδυναμιών, αλλά και των εγγυήσεων που τελικώς παρείχαν στις τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις οι εταίροι της χώρας.

Σημειώνεται ότι η ομιλία του κ. Σημίτη θα μεταδοθεί απευθείας στο Ιντερνετ από το διαδικτυακό κανάλι Livemedia, στις 20.30 ώρα Ελλάδος, στη διεύθυνση http://www.livemedia.gr/simitis-book-launch-lse.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή