Π. Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουν Πρόεδρο

Π. Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουν Πρόεδρο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο πρόεδρος του κόμματος Π. Καμμένος, αμέσως μετά την κυβερνητική ανακοίνωση ότι ορίζεται ως πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή η 17η Δεκεμβρίου, καθώς σε σύσκεψη που έγινε χθες στα γραφεία του κόμματος εκτιμήθηκε ότι το ενδεχόμενο εκλογών είναι πολύ πιθανό. «Με εντολή του προέδρου τίθενται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα όλα τα όργανα και οι συντονιστικές επιτροπές σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τ. Κουίκ, ο οποίος πρόσθεσε ότι αύριο θα συνέλθουν από κοινού η Κ.Ο. και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Εν τω μεταξύ, η γραμματέας της Κ.Ο. Ελενα Κουντουρά έκανε σαφές χθες ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δίνοντας ταυτόχρονα διευκρινίσεις και για τη θερμή χειραψία που είχε πρόσφατα με τον πρωθυπουργό στη Βουλή: «Οχι. Δεν το σκέφτομαι. Πιστεύω ότι αυτή η Βουλή δεν πρέπει να βγάλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε η κ. Κουντουρά (Real fm) και πρόσθεσε: «Είμαι θεσμική. Οταν μου τείνει το χέρι του ο πρωθυπουργός, φυσικά και θα τον χαιρετήσω. Δηλαδή τι, να του γυρίσω την πλάτη μου;».

Στην ομιλία του στον προϋπολογισμό, ο κ. Π. Καμμένος είχε επιτεθεί στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι, «με την αποστασία του 1993 ανέτρεψε την κυβέρνηση, το 2014 προσπαθεί να ανατρέψει την αντιπολίτευση», ενώ απευθυνόμενος προς τους ανεξάρτητους βουλευτές τόνισε: «Πρέπει να σκεφτούν σοβαρά όσοι αποφασίσουν να προδώσουν την ψήφο του λαού και να ψηφίσουν αντίθετα. Ολοι αυτοί που οδηγούνται με πιέσεις και εκβιασμούς ή εκβιασμούς οικονομικών συμφερόντων θα αποκαλυφθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή