ΚΚΕ: καλεί σε άμεση λαϊκή κινητοποίηση

ΚΚΕ: καλεί σε άμεση λαϊκή κινητοποίηση

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση του ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άσχετα με το πρόσωπο που θα προταθεί, επανέλαβε χθες το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίσπευση της προεδρικής εκλογής. «Ο συνταγματικός ρόλος του συγκεκριμένου θεσμού αφορά την επικύρωση των αντιλαϊκών νόμων που ψηφίζει η εκάστοτε Βουλή και κυβέρνηση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Περισσού.

Για το ΚΚΕ, μέσα από την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ «επιδιώκει να αποσπάσει την ευρύτερη συναίνεση στην υλοποίηση νέων αντιλαϊκών επιλογών», ενώ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ «διεκδικεί αυτός να αναλάβει τη διαχείριση και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η οποία σε κάθε περίπτωση εξελίσσεται σε βάρος του λαού».

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι εξελίξεις αυτές επιβάλλουν τη λαϊκή παρέμβαση και καλεί σε άμεση λαϊκή κινητοποίηση και ισχυροποίηση του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές, διότι, όπως επισημαίνει, «αποτελεί τον πραγματικό μοναδικό αντίπαλο στα μονοπώλια και στην Ε.Ε. των μνημονίων διαρκείας». Κάνει αναφορά, δε, σε «κυβερνήσεις της μιας ή της άλλης διαχειριστικής εκδοχής, που όχι μόνο δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για τον λαό, αλλά υπηρετούν τον ίδιο δρόμο που μας οδηγεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή