Θ. Ψύρρας: «Να καταλάβετε πόσο έντονη ψυχολογική πίεση νιώθουμε»

Θ. Ψύρρας: «Να καταλάβετε πόσο έντονη ψυχολογική πίεση νιώθουμε»

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν πούμε “ναι” είναι σαν να επιβραβεύουμε όσα έγιναν μέχρι σήμερα και κυρίως τον εκβιαστικό τρόπο που η κυβέρνηση επέλεξε να μας θέσει το δίλημμα. Αλλά και “όχι” να πούμε, πάλι το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίζουμε μέσα μας. Διότι θα ξέρουμε ότι με την ψήφο μας πιθανώς θα βάλουμε τη χώρα σε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια χωρίς επιστροφή».

Ο κ. Θωμάς Ψύρρας της ΔΗΜΑΡ, που το τελευταίο διάστημα βλέπει δημοσιευμένο το όνομά του στους «αμφίθυμους βουλευτές», δεν αποκάλυψε χθες τις οριστικές προθέσεις του. «Θα περιμένω να ακούσω τις απόψεις των συναδέλφων μου (σ.σ.: στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ) και ελπίζω η απόφαση που θα λάβουμε να είναι συλλογική», είπε στην «Κ» και φαινόταν απολύτως ειλικρινής. «Δεν είναι στον χαρακτήρα μου ούτε να κάνω ηρωικές εξόδους ούτε να προδίδω αβασάνιστα τις ιδέες μου. Αλλά θέλω ειλικρινά να καταλάβετε πόσο έντονη ψυχολογική πίεση νιώθουμε κάποιοι από μας όταν η απόφαση που θα λάβουμε ήδη χαρακτηρίζεται από τους μεν ως αποστασία και από τους δε ως προδοσία της ίδιας της χώρας μας».

Δεν επελέγη τυχαία να μεταφερθούν οι σκέψεις ενός βουλευτή που δεν θέλησε μέχρι σήμερα να απασχολήσει τη δημοσιότητα. Ανάλογες είναι οι εκμυστηρεύσεις που κάνουν σε δημοσιογράφους και πολλοί ακόμη «ανώνυμοι» συνάδελφοί του. Οσοι αισθάνονται ότι το τελευταίο που θα ήθελαν να τους συμβεί πριν εγκαταλείψουν (πιθανώς για πάντα τη Βουλή) είναι να τους καταλογιστεί ότι την κρισιμότερη απόφαση που κλήθηκαν να λάβουν για τη χώρα, την υπαγόρευσαν λόγοι μακράν της συνείδησής τους.

Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που ήδη από χθες με το που «κλείδωσε» και το όνομα του κ. Στ. Δήμα αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν αμέσως τη θέση τους. Κι αν μετρήσει κανείς τα «όχι» που ακούστηκαν, είναι σαφώς περισσότερα από τα «ναι», στοιχείο που δυσκολεύει τον στόχο της κυβέρνησης να συγκεντρώσει τις επιπλέον 25 ψήφους που της λείπουν για να φτάσει στον «μαγικό» αριθμό 180.

Ξεκάθαρο «όχι» στον Στ. Δήμα δήλωσαν η πρώην βουλευτής ΑΝΕΛ Χρυσούλα Γιαταγάνα (δεν έκρυψε ότι αναμένει απλώς την απάντηση του κ. Τσίπρα για να στρατευθεί στον ΣΥΡΙΖΑ), ο πρώην της ΔΗΜΑΡ Π. Μουτσινάς (είχε προσφάτως ταχθεί υπέρ της συναινετικής εκλογής Προέδρου και της αναβολής εκλογών), ο Μίμης Ανδρουλάκης (χαρακτήρισε τη διαδικασία «πιστόλι στον κρόταφο»), ο Π. Τατσόπουλος (διεμήνυσε στον κ. Σκουρλέτη να τον περιλάβει στους «φίλους» του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ότι αν δεν αντιμετώπιζε ηθικό ζήτημα θα ψήφιζε υπέρ του κ. Δήμα), αλλά και η κ. Κατ. Μάρκου (η οποία καίτοι ψήφισε «ναι» στον προϋπολογισμό, χθες διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να πει «ναι» και σε κομματικό υποψήφιο). «Οχι» περιέγραψαν ότι θα ανακοινώσουν σήμερα η κ. Νίκη Φούντα και ο Ν. Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ, το ίδιο υπονόησε και ο Β. Καπερνάρος, ενώ αντιθέτως οι μόνοι ανεξάρτητοι που ανακοίνωσαν ότι είδαν θετικά την υποψηφιότητα Δήμα ήταν οι κ. Π. Μέλας, Γ. Νταβρής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή