Επικοινωνία Σαμαρά – Νετανιάχου για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

Επικοινωνία Σαμαρά – Νετανιάχου για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είχε χθες, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις έρευνες σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ του Ισραήλ ο κ. Νετανιάχου προσέφερε τη βοήθεια της χώρας του στις έρευνες, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στις ελληνικές αρχές.

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκντορ Λίμπερμαν απέδωσε την ενέργεια σε φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις, κάνοντας λόγο για «εκστρατεία υποκίνησης μίσους» την οποία διεξάγουν οι Παλαιστίνιοι ηγέτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθήνα έχει ήδη φτάσει κλιμάκιο στελεχών της Μοσάντ, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ισραήλ, προκειμένου να συνδράμει στην έρευνα της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης προέκυψε ότι τα όπλα με τα οποία οι δράστες άνοιξαν πυρ, ήταν ίδια με εκείνα που χρησιμοποίησαν κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι πριν από ένα χρόνο, για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (Ο.Λ.Α.).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή