Το ΚΚΕ δεν αναμένει εκλογή Προέδρου

Το ΚΚΕ δεν αναμένει εκλογή Προέδρου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σταθερή τη θέση περί αρνητικής ψήφου στην προεδρική εκλογή –που από τον Περισσό διευκρινίζεται ότι δεν είναι θέμα προσώπου– το ΚΚΕ προσέρχεται στην αποψινή, πρώτη ψηφοφορία. Η εκτίμηση των στελεχών του ΚΚΕ είναι ότι η εικόνα δεν θα ξεκαθαρίσει από την πρώτη ψηφοφορία, ενώ επισημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό να εξασφαλισθούν από την κυβέρνηση οι απαραίτητες 180 ψήφοι για την προεδρική εκλογή. Ωστόσο και ο Περισσός τηρεί στάση αναμονής, καθώς οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα πυκνές και η εικόνα μπορεί να μεταβληθεί ανά πάσα στιγμή, κατάσταση που δεν επιτρέπει την εκ των προτέρων εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

Την ίδια στιγμή, ο Περισσός παρενέβη στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κλιμακώνεται τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. «με τους εκβιασμούς» από τη μία πλευρά και ο ΣΥΡΙΖΑ «με τις αυταπάτες», από την άλλη, «προσπαθούν να μας πείσουν ότι σταθερότητα και ασφάλεια για τον λαό υπάρχει μόνο στο “μαντρί” της Ε.Ε. Η αλήθεια είναι ότι η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις της εγγυώνται τη σταθερότητα μόνο για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενώ για τους λαούς θα υπάρχει μόνιμη αστάθεια και ανασφάλεια». Ο γ.γ. θα βρεθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει σε εκδήλωση της Κ.Ο. Κ. Μακεδονίας στο Παλαί ντε Σπορ «Ν. Γκάλης», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 96 χρόνων ζωής και δράσης του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή