Δημοσίευση δημοσκοπήσεων μέχρι και την τελευταία Παρασκευή πριν τις κάλπες

Δημοσίευση δημοσκοπήσεων μέχρι και την τελευταία Παρασκευή πριν τις κάλπες

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι και την τελευταία Παρασκευή πριν τις εκλογές θα επιτρέπεται η δημοσίευση δημοσκοπήσεων, όπως ορίζει τροπολογία η οποία κατατέθηκε το Σάββατο στο νομοσχέδιο για την εισφορά γης.

Το νέο πλαίσιο, το οποίο αίρει την δεκαπενθήμερη απαγόρευση για δημοσιοποιήσεις δημοσκοπήσεων κατά την προεκλογική περίοδο κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος και Επικρατείας κ. Δημήτρης Σταμάτης.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, η εμπειρία πρόσφατων ευρωεκλογών αλλά και των δημοτικών εκλογών, απέδειξε ότι η απαγόρευση ήταν απολύτως αναποτελεσματική, καθότι η τήρησή της ήταν αδύνατο να διασφαλιστεί.

«Η απαγόρευση αυτή είχε δικαίως κατακριθεί και ως πηγή κάθε είδους διαστρεβλώσεων και ανεξέλεγκτων φημών τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου», προστίθεται.

Βάσει της νέας τροπολογίας, η περίοδος απαγόρευσης δημοσίευσης κάθε είδους δημοσκοπήσεων και εκτίμησης αποτελέσματος περιορίζεται πλέον στην παραμονή της κάλπης και έως τις 7 το απόγευμα την ημέρα της ψηφοφορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT