Μισή «συγγνώμη» από Οδ. Βουδούρη, Θ. Παραστατίδη

Μισή «συγγνώμη» από Οδ. Βουδούρη, Θ. Παραστατίδη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις δόθηκαν, κρίθηκαν ωστόσο ανεπαρκείς και, ως εκ τούτου, η εξαιρετικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών παραμένει: Ο λόγος αφορά την υπόθεση που ξέσπασε μετά την κοινή δήλωση των Οδ. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη, το περιεχόμενο της οποίας κρίθηκε από συναδέλφους τους, που ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, άκρως προσβλητικό. Υπενθυμίζεται πως οι δύο βουλευτές σε κοινή δήλωσή τους με αφορμή την καταγγελθείσα περίπτωση απόπειρας χρηματισμού (Χαϊκάλη) ζητούσαν, προκειμένου να μην υπάρξουν σκιές, όσοι βουλευτές είχαν καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και υπερψηφίσει τον κ. Δήμα για την Προεδρία να απόσχουν από τις εναπομείνασες δύο ψηφοφορίες.

Επειτα από οξύτατες αντιδράσεις βουλευτών (όπως των κ. Λυκούδη, Αηδόνη, Ψαριανού) η Επιτροπή Δεοντολογίας κάλεσε προς εξηγήσεις τους δύο ανεξάρτητους.

Για «ατυχείς εκφράσεις» φέρεται να έκανε λόγο ο κ. Παραστατίδης ενώπιον των μελών της Επιτροπής. Λίγο μετά, ο κ. Βουδούρης στην ολομέλεια έλεγε: «Κάναμε μία πολιτική τοποθέτηση. Στόχος μας ήταν να αναδείξουμε το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτή η δήλωση παρερμηνεύτηκε και εμφανίστηκε ως προσωπική επίθεση κατά ορισμένων συναδέλφων.

Προφανώς δεν ήταν ο στόχος μας. Εντούτοις, τρεις συνάδελφοι θεώρησαν ότι αυτό το κείμενο αφήνει υπαινιγμούς. Σεβαστήκαμε την άποψή τους και αμέσως προβήκαμε σε διευκρινιστική δήλωση», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας ακριβώς των αντιδράσεων των θιγόμενων συναδέλφων τους, οι κ. Παραστατίδης και Βουδούρης εξέδωσαν «διευκρινιστική», δεύτερη γραπτή κοινή δήλωση, με την οποία επιχειρούσαν να καταστήσουν σαφές ότι δεν ήταν στις προθέσεις τους να θίξουν συναδέλφους τους και πως δεν εννοούσαν πως κάποιοι εξ αυτών μπορεί να χρηματίζονται.

«Η συγγνώμη απαιτεί γενναίους ανθρώπους», σχολίασε από του βήματος ο κ. Χρ. Αηδόνης, καταδεικνύοντας ότι οι «διορθωτικές εξηγήσεις» δεν τον καλύπτουν.

«Μα, τι να ανασκευάσω; Αυτό που δεν εννοούσα;» επέμεινε και ο κ. Παραστατίδης σε συζήτηση με δημοσιογράφους.

«Δεν δέχομαι καμία συγγνώμη. Δεν υπήρξε καμία παρερμηνεία. Υπήρξε μια χυδαιότητα που θα τους ακολουθεί πάντα», φέρεται να δήλωσε ο κ. Σπ. Λυκούδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά και τις γραπτές και προφορικές εξηγήσεις των δύο, το ζήτημα θεωρείται λήξαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή