Προς συνεργασία του κ. Σπύρου Λυκούδη με το «Ποτάμι»

Προς συνεργασία του κ. Σπύρου Λυκούδη με το «Ποτάμι»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του «Ποταμιού» θα είναι ο κ. Σπύρος Λυκούδης. Αυτό αναμένεται να επιβεβαιώσει σήμερα ο κ. Στ. Θεοδωράκης σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει, αναγγέλλοντας παράλληλα τη συμπόρευση των Μεταρρυθμιστών με το κόμμα του.

Οι τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας οριστικοποιήθηκαν χθες σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, στην οποία κατά πληροφορίες ο κ. Θεοδωράκης δέχθηκε το αίτημα του κ. Λυκούδη οι Μεταρρυθμιστές να μην ενταχθούν στο «Ποτάμι» ως πρόσωπα αλλά ως πολιτική κίνηση. Και για να γίνει αυτό, και ο πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ δέχθηκε τον σαφώς πιο αυστηρό όρο του κ. Θεοδωράκη οι Μεταρρυθμιστές να μην αναγνωρισθούν ως ενδοκομματική τάση του «Ποταμιού» και ως εκ τούτου να μη διαθέτουν ποσοστιαία εκπροσώπηση στα θεσμικά του όργανα.

Στη Σεβαστουπόλεως δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους γι’ αυτήν την εξέλιξη. Οπως έλεγαν, και μόνον η παρουσία του κ. Λυκούδη ως δυνάμει βουλευτή του «Ποταμιού» στα τηλεοπτικά κανάλια θα συμβάλει στο εξής τα μέγιστα στο να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη ότι το «Ποτάμι» είναι η νέα ανερχόμενη δύναμη που συγκεντρώνει όλες τις υγιείς και μετριοπαθείς πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Σημειωτέον δε ότι το «Ποτάμι» προσβλέπει να ενισχυθεί και σε οργανωτικό επίπεδο, καθώς οι Μεταρρυθμιστές, εκπροσωπώντας κατ’ ουσίαν την πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστική τάση της ΔΗΜΑΡ, έχουν πυρήνες σε πολλά σημεία της χώρας, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν προεκλογικά το κόμμα του κ. Θεοδωράκη. Αλλωστε το επόμενο διάστημα θα ακουστούν και πολλά ακόμη ονόματα της ομάδας Λυκούδη που θα κατεβούν ως υποψήφιοι βουλευτές με το «Ποτάμι», όπως π.χ. η κ. Ντόρα Τσικαρδάνη (Κοζάνη), ο κ. Γρ. Καραγρηγορίου (Πειραιάς) και ο κ. Κ. Χαϊνάς (Εύβοια).

Επισημαίνεται ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται και ακόμη μία μετεγγραφή προς τον κ. Θεοδωράκη, καθώς στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας του «Ποταμιού» κλείδωσε κατά πληροφορίες και η κ. Νίκη Φούντα. Ετσι εξηγείται άλλωστε και η χθεσινή αιφνίδια ανεξαρτητοποίησή της από τη ΔΗΜΑΡ. Την κ. Φούντα ίσως ακολουθήσει και ο Θ. Ψύρρας. Αντιθέτως, για τον κ. Βασ. Οικονόμου, που επίσης ακουγόταν ότι θα κατέλθει με το «Ποτάμι», το κλίμα δεν φαίνεται ιδιαίτερα ευνοϊκό.

Διάψευση

Τέλος, στη Σεβαστουπόλεως διέψευδαν χθες φημολογίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο ότι με το «Ποτάμι» θα είναι υποψήφιοι η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης. Ο κ. Θεοδωράκης, πάντως, δεν φέρεται να έχει αποκλείσει την πιθανότητα να συνεργαστεί με τα συγκεκριμένα πρόσωπα μετά τις εκλογές, αν συμπράξει σε κάποιο κυβερνητικό σχήμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή