Επιμονή Κουβέλη για την αυτονομία

Επιμονή Κουβέλη για την αυτονομία

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα υπάρξει καμία παραφωνία και στην τρίτη ψηφοφορία» έλεγε χθες συνεργάτης του κ. Φ. Κουβέλη, μεταφέροντας τη βεβαιότητά του ότι είναι θέμα ωρών η προκήρυξη των εκλογών. Η πρόβλεψη αυτή δεν έγινε βέβαια τυχαία, καθώς είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις των δύο «επίφοβων» βουλευτών της ΔΗΜΑΡ (Ν. Τσούκαλης και Θ. Ψύρρας) ότι θα ψηφίσουν «παρών» και αύριο, κάτι άλλωστε που είπε ότι θα κάνει ακόμη και η προσφάτως ανεξαρτητοποιηθείσα Νίκη Φούντα.

Κατόπιν τούτων, τις συζητήσεις στη ΔΗΜΑΡ μονοπωλεί ευλόγως το αν η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί τη φόρμουλα αυτονομίας που έχει προτείνει ο Φ. Κουβέλης, προκειμένου ο ίδιος και στελέχη του κόμματος να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου.

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω εγχείρημα, αν ευοδωθεί, δεν θα έχει προηγούμενο. Και τούτο διότι ο κ. Κουβέλης για να συμπράξει με τον κ. Αλ. Τσίπρα έχει θέσει ως όρο ο ίδιος και οι βουλευτές του να διατηρήσουν στο ακέραιο την πολιτική τους αυτονομία (δηλαδή να κάνουν ακόμη και διακριτή προεκλογική καμπάνια ως ΔΗΜΑΡ) και να μη μετεξελιχθούν σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα στις προεκλογικές τηλεοπτικές εμφανίσεις του, ο κ. Κουβέλης επιθυμεί προφανώς να τιτλοφορείται ταυτόχρονα «πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ» και «υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ», κάτι που διεκδικεί και για όσα στελέχη του τον ακολουθήσουν. Αδιαπραγμάτευτη θεωρεί επίσης τη διατήρηση της σημαίας και των γραφείων της ΔΗΜΑΡ, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει βέβαια πως για να διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το μπόνους των 50 εδρών πρέπει να κατέλθει ως ενιαίο κόμμα (δηλαδή κατ’ ουσίαν να απορροφήσει τη ΔΗΜΑΡ).

Ολα τούτα θα κριθούν αυτήν την εβδομάδα, καθώς μετά την αναμενόμενη συνάντηση Τσίπρα – Κουβέλη θα συνέλθουν αμέσως οι Κ.Ε. των δύο κομμάτων. Κάτι που αναμένουν με αγωνία τουλάχιστον πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που θα ακολουθήσουν τον κ. Κουβέλη στο ΣΥΡΙΖΑ (Μ. Ξυροτύρη, Μ. Ρεπούση, Μ. Γιαννακάκη, Δ. Αναγνωστάκης, Γ. Κυρίτσης), αλλά και γνωστά στελέχη όπως οι κ. Θαν. Θεοχαρόπουλος και Χρ. Μαχαίρας που επίσης φημολογείται ότι θα εκτεθούν στις εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή