Την εκλογή Προέδρου ζητούν 100 προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης

Την εκλογή Προέδρου ζητούν 100 προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσδοκία και τη θέληση να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή, ώστε να δοθεί ομαλό τέλος σε μια περίοδο θυσιών, εκφράζουν με κοινή ανοιχτή επιστολή, προς τους 300 βουλευτές, εκατό προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι δηλώνουν «υποστηρικτές της κοινής λογικής», που ελπίζουν ότι οι πολιτικοί μας μπορούν να είναι πρώτα Έλληνες και έπειτα «γαλάζιοι», «πράσινοι» ή «κόκκινοι».

«Προσδοκούμε και θέλουμε, αυτή η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, ώστε να δοθεί ομαλό τέλος σε μια περίοδο θυσιών και να προχωρήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση, μέσω της οποίας, το πολιτικό σύστημα θα διορθώσει πρώτα τον εαυτό του, αναιρώντας προκλητικά προνόμια και θα εναρμονίσει το Σύνταγμα με τις ανάγκες και τις σύγχρονες αντιλήψεις για το σήμερα και το αύριο», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

Την επιστολή υπογράφουν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι του Δικηγορικού και Ιατρικού Συλλόγου, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων (Επαγγελματικό, Βιοτεχνικό, ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, Οικονομικό, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας), καθηγητές Πανεπιστημίου, μέλη διοικήσεων παραγωγικών και κοινωνικών φορέων κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή