Κατεβαίνει αυτόνομη στις εκλογές η ΔΗΜΑΡ

Κατεβαίνει αυτόνομη στις εκλογές η ΔΗΜΑΡ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το "ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις με το ΣΥΡΙΖΑ και τους όρους που έθεσε ο Αλ. Τσίπρας, οδηγεί το Φώτη Κουβέλη στην απόφαση να κατέβει μόνη της η ΔΗΜΑΡ στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στην εισήγηση Κουβέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή θα υπάρχει μόνο η συνεργασία με τους Οικολόγους. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ οδηγήθηκε σε πολιτικό αδιέξοδο μετά τους όρους που του έθεσε ο Αλ. Τσίπρας για συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας σταυρό και όχι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Μετά τη συνεδρίαση, χθες, της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφραζαν την άποψη ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη να καλυφθεί προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, προβάλλοντας, πιθανότατα, την επιθυμία τους για μια τέτοια εξέλιξη, καθώς ούτε χθες έλειψαν οι ενστάσεις στη συγκεκριμένη επιλογή του κ. Τσίπρα. Ορισμένοι, μάλιστα, έκαναν λόγο ακόμη και για «ταπεινωτική πρόταση» προς τη ΔΗΜΑΡ. Αυτό διότι με βάση την εισήγηση του κ. Τσίπρα προς την Πολιτική Γραμματεία θεωρούν ότι απορρίπτονται δύο βασικά σημεία που η ΔΗΜΑΡ παγίως θέτει σε οποιαδήποτε συζήτηση συνεργασίας: οι προγραμματικές συμφωνίες και η πολιτική και οργανωτική αυτονομία. Είναι άξιο αναφοράς ότι αυτά τα δύο σημεία επανέλαβε χθες ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας (ΝΕΡΙΤ) ως προϋποθέσεις για την επιλογή της τακτικής που θα ακολουθήσει το κόμμα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή