ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πανούσης: Να μην κατέβει στις εκλογές η ΔΗΜΑΡ

g-panoysis-na-min-katevei-stis-ekloges-i-dimar-2061538

Τη θέση του η ΔΗΜΑΡ να μην κατέβει στις εκλογές, αλλά να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της κυβερνώσας αριστεράς, εξέφρασε με δηλώσεις του ο βουλευτής του κόμματος, κ. Γιάννης Πανούσης.

«Η θέση μου είναι, η Δημοκρατική Αριστερά να μην κατέβει στις εκλογές, να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της κυβερνώσας αριστεράς, να ανασυγκροτηθεί κι, όταν με το καλό βγουν τα αποτελέσματα και οδηγηθούμε σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να δει πώς θα κινηθεί στο νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί. Εκτιμώ ότι δεν πρέπει ούτε να κατέβει αυτόνομα, ούτε όμως και να απορροφηθεί….» δήλωσε ο κ. Πανούσης, μετά τις πληροφορίες για ναυάγιο στο σχέδιο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος, πρόσθεσε δε ότι «αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει – πέρα των ποσοστών – να απορροφήσει και την ανανεωτική αριστερά και την κεντροαριστερά και τη ριζοσπαστική αριστερά… Η συμμαχία που σχεδίαζαν να κάνουν (σσ: ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ) – εγώ ήμουν αντίθετος εξ' αρχής – και το 0,5% να επιβάλει τους όρους του στο 35%… Δεν μπορούσε να γίνει (σσ: μια τέτοια συμμαχία) και σωστά δεν γίνεται…» είπε.