Μοναχική τελικώς η πορεία ΔΗΜΑΡ προς τις κάλπες

Μοναχική τελικώς η πορεία ΔΗΜΑΡ προς τις κάλπες

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιλογή να δοκιμαστεί μόνη της στις κάλπες φαίνεται να καταλήγει η ΔΗΜΑΡ, καθώς αυτή θα είναι η εισήγηση του κ. Φώτη Κουβέλη στο συνέδριο του κόμματος που αρχίζει τις εργασίες του σήμερα. Την απόφαση αυτή επιβεβαιώνει και η προσπάθεια που έγινε χθες να υπάρξει μια συμφωνία με το κόμμα Πράσινοι – Αλληλεγγύη (του κ. Ν. Χρυσόγελου), ενώ ανάλογη συνάντηση δρομολογείται και με τους Οικολόγους – Πράσινους (του κ. Μ. Τρεμόπουλου), χωρίς όμως να γνωρίζει κανείς αν οι συμπράξεις αυτές θα ευοδωθούν.

Το καίριο ωστόσο ερώτημα που δεν μπορούσαν να απαντήσουν στην Αγ. Κωνσταντίνου είναι πόσοι βουλευτές θα ακολουθήσουν τον κ. Κουβέλη στη συγκεκριμένη επιλογή του. Είναι ενδεικτικό ότι από τους οκτώ εναπομείναντες, οι έξι δηλώνουν τις τελευταίες ώρες (ή υπονοούν) ότι προτιμούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Πιο ευκρινώς το είπε χθες η κ. Μαρία Ρεπούση με tweet! Ανέφερε ότι «χρειάζεται κάποιες φορές να πιάσεις πάγκο, αν θέλεις να παραμείνεις ενεργός πολίτης και όχι επαγγελματίας της πολιτικής». Αντίστοιχη απόφαση φέρονται να έχουν λάβει και οι κ.κ. Δ. Αναγνωστάκης, Γ. Κυρίτσης και Μίνα Ξυροτύρη (οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν έκρυβαν την επιθυμία τους να μετεγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ως γνωστόν ο Γιάννης Πανούσης είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν ενδιαφέρεται να επανεκλεγεί στη Βουλή.

Με αυτά τα δεδομένα οι μόνοι βουλευτές που ακούγεται ότι θα ακολουθήσουν τον κ. Κουβέλη (από τους 17 που εξελέγησαν το 2012) είναι η κ. Μαρία Γιαννακάκη και ο κ. Ν.Τσούκαλης, όπως βέβαια και οι πάλαι ποτέ στενοί του συνεργάτες κ. Δ. Χατζησωκράτης, Θ. Μαργαρίτης και Σ. Παπαθανασίου. Ενδεικτικές, ωστόσο, του κλίματος ήταν οι φήμες ακόμη και ευθείας αμφισβήτησης του κ. Κουβέλη, είτε ήδη από σήμερα είτε και μετά τις εκλογές, αν επιβεβαιωθούν οι δραματικές για τη ΔΗΜΑΡ δημοσκοπήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή