Με «τριαντάρηδες» το Επικρατείας του Ποταμιού

Με «τριαντάρηδες» το Επικρατείας του Ποταμιού

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την εκλογική σύμπραξη με τη Δράση που οριστικοποιήθηκε χθες, ονόματα εκπλήξεις προαναγγέλλει ο Στ. Θεοδωράκης για τα ψηφοδέλτια του «Ποταμιού», αλλά και αυτό της Επικρατείας. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο τελευταίο να πλειοψηφούν «επιτυχημένοι 30άρηδες», όπως λέει ο επικεφαλής του «Ποταμιού», ακριβώς για να καταδείξει ότι η νέα γενιά κατεξοχήν βλέπει στο δικό του κόμμα την ελπίδα της δραστικής αλλαγής που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα.

Βέβαιον είναι ωστόσο ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας εκτός από τον επικεφαλής που παραμένει ακόμη επτασφράγιστο μυστικό, θα υπάρχουν και γνωστά πρόσωπα του δημοσίου βίου –σε μη εκλόγιμες θέσεις– στοιχείο που επίσης θα αναδείξει ο κ. Στ. Θεοδωράκης ως απόδειξη της στήριξης που απολαμβάνει. Μεταξύ άλλων λέγεται ότι θα είναι ο πρέσβης επί τιμή Αλ. Μαλλιάς, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης Αχ. Γραβάνης, ο εισαγγελέας Βασ. Μαρκής, αλλά και στενοί συνεργάτες του, όπως ο επιχειρηματίας Στρατής Μούγερ και ο οικονομολόγος Θαν. Σκόκος, οι οποίοι εσκεμμένα θα εκτεθούν με το Επικρατείας, για να μην έχουν τον περιορισμό των τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Αντιθέτως ο κ. Λυκούδης θα κατέβει τελικά στην Α΄ Αθήνας –κι ως εκ τούτου θα υπάγεται στους τηλεοπτικούς περιορισμούς– ενώ μεταξύ των εκπλήξεων που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες στα ψηφοδέλτια είναι ο πρώην γ.γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρης (Β΄ Αθήνας), ο Γρ. Λαμπράκης (γιος του δολοφονηθέντος πολιτικού που θα εκτεθεί στην Α΄ Πειραιά), ο Μέμος Ιωάννου, η Γιώτα Φέστα και ο Γ. Αμυράς (Β΄ Αθήνας).

Κεντρικός στόχος του κ. Θεοδωράκη παραμένει βέβαια η τρίτη θέση και με αυτό το δεδομένο επέλεξε ο ίδιος να κατέβει στη Β΄ Πειραιά, περιφέρεια που θεωρείται ένα από τα κάστρα της Χρυσής Αυγής. Οπως εξηγούσαν συνεργάτες του, «προτίθεται να κάνει προσωπικό προεκλογικό αγώνα περιοδεύοντας σε γειτονιές που κανείς απ’ τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς δεν θα αποτολμούσε και επιδιώκοντας να πείσει ακόμη και ψηφοφόρους της Χ.Α. να στηρίξουν το Ποτάμι ως τη μόνη πραγματική ελπίδα αλλαγής του συστήματος».

Σημειώνεται, τέλος, ότι εν αντιθέσει με τη Χ.Α. που ανησυχεί τα στελέχη της Σεβαστουπόλεως (εκτιμούν ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους της αποφεύγουν να το δηλώνουν στις δημοσκοπικές έρευνες και ότι το ποσοστό της πιθανώς υποτιμάται) το κόμμα του κ. Παπανδρέου δεν το αντιμετωπίζουν ως κίνδυνο. «Τι παραπάνω μπορεί να κάνει σήμερα ο Παπανδρέου που δεν μπόρεσε όταν τον ψήφισε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού;» αναρωτήθηκε προχθές ο κ. Θεοδωράκης και κατ’ ιδίαν εκτιμά ότι το νέο κόμμα θα ωφελήσει το «Ποτάμι», καθώς θα λειτουργήσει επί ζημία και των… δύο ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή