Υπουργούς εκτός πολιτικής θέλει το «Ποτάμι»

Υπουργούς εκτός πολιτικής θέλει το «Ποτάμι»

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ζητώ την ψήφο για να μην ξαναγίνουν υπουργοί κομματάνθρωποι και κολαούζοι του Σαμαρά ή του Τσίπρα, αλλά να κυβερνήσουν προσωπικότητες που έχουν σταδιοδρομήσει μακράν των κομμάτων και μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας». Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που θέλησε χθες να αναδείξει ο κ. Στ. Θεοδωράκης περιοδεύοντας στη Λαμία.

Την ίδια ώρα κλειδώνουν τα πρόσωπα που θα ανακοινώσει ως υποψηφίους του το «Ποτάμι». Χθες οριστικοποιήθηκε ότι στη Β΄ Αθήνας θα κατέβει και ο πρώην γ.γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Θα διεκδικήσει τη μία από τις 3-5 έδρες που μπορεί να αποσπάσει το «Ποτάμι» στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας (αν λάβει ποσοστό άνω του 6-7%) μαζί με τους κ. Γρ. Ψαριανό, Π. Τατσόπουλο, Αντ. Λυμπεράκη, Περ. Βαλιάνο, Γερ. Γεωργάτο και πολλούς ακόμη υποψηφίους. Αντιθέτως, στην Α΄ Αθήνας, που σχεδόν προεξοφλείται ότι το «Ποτάμι» θα λάβει μόνο μία έδρα, ο κ. Σπ. Λυκούδης θεωρείται μάλλον το φαβορί, καθώς την αναγνωρισιμότητά του μπορεί να απειλήσει μόνον η κ. Αννυ Ποδηματά.

Επτασφράγιστο μυστικό κρατάει ο κ. Θεοδωράκης την επίσης μοναδική έδρα που διεκδικεί το κόμμα του με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας (η 2η έδρα απαιτεί τουλάχιστον το 11-12% των ψήφων). Φημολογίες που ήθελαν τον κ. Γιάννη Μπουτάρη να ηγείται του ψηφοδελτίου Επικρατείας διαψεύδονταν χθες από συνεργάτες του, οι οποίοι πάντως υπενθύμιζαν ως αυτονόητη τη στήριξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης στον κ. Θεοδωράκη. Αντιστοίχως, στελέχη της Σεβαστουπόλεως χαρακτήριζαν εξωπραγματικές κάποιες πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Θεοδωράκη να προτείνει ως επικεφαλής στο Επικρατείας την κ. Αννα Διαμαντοπούλου, επειδή στο αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ ετέθη ο κ. Γ. Φλωρίδης. Οι ίδιες πηγές ωστόσο δεν διέψευδαν ότι μπορεί εντέλει να τεθεί επικεφαλής της συγκεκριμένης λίστας ένα νέο και εντελώς άγνωστο πρόσωπο, το οποίο θα συμβολίσει την ανανέωση που επαγγέλλεται το «Ποτάμι».

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι χθες από τη Λαμία ο κ. Θεοδωράκης προκάλεσε και πάλι τον κ. Τσίπρα να δεσμευθεί στην αυτονόητη εθνική επιλογή της παραμονής της χώρας στο ευρώ με κάθε θυσία και αποκάλεσε ανεγκέφαλους όσους ισχυρίζονται πως «η χώρα έχει εναλλακτικές λύσεις εκτός της Ε.Ε.».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή