Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει Grexit, αλλά έξοδος Σαμαρά από την εξουσία

Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει Grexit, αλλά έξοδος Σαμαρά από την εξουσία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

“Το Grexit, μας τελείωσε, δεν υπάρχει. Το μόνο exit που απέμεινε είναι το Σαμαράς exit. Δεν υπάρχει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, υπάρχει έξοδος του Σαμαρά από την εξουσία. Κι αυτό θα γίνει, όπως σας βλέπω και με βλέπετε. Σε λίγες μέρες. Στις 25 αυτού του ιστορικού αυτού Γενάρη” τόνισε από την Κόρινθο ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά για μαύρη προπαγάνδα, τρομοκρατία και εκστρατεία φόβου.

“Σε τρία πράγματα επένδυσε το πρωθυπουργικό περιβάλλον το τελευταίο διάστημα… Στην φυγή καταθέσεων. Στο Grexit. Στο επονείδιστο και δυσβάστακτο χρέος. Και τα τρία τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. “Και τα τρία τα τελειώνουν κάθε μέρα αυτοί που περίμενε ο κ. Σαμαράς ότι θα τον στηρίξουν. Οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ο ξένος Τύπος” συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

“Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει ένα βήμα στο αύριο και μαζί της η Ευρώπη αλλάζει” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα μέτρα του πρωθυπουργού για τους αγρότες κατά την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ, ανέφερε ότι “ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του φορολόγησαν όχι μόνο τα χωράφια, αλλά και βοσκοτόπους”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ, εγγυάται την σύνταξη του αγρότη” πρόσθεσε.

Δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας και κανένας πλειστηριασμός χωραφιού.

“Όσα είπε σήμερα ο κ. Σαμαράς, έχουν όση σημασία είχε και το αστείο των 18 σημείων της επαναδιαπραγμάτευσης… Δε μπορούν να ξανασερβίρουν το ψέμα της επαναδιαπραγμάτευσης σε αυτά που έχουν υπογράψει. Ας μην μιλάνε για φοροελαφρύνσεις, ανάπτυξη, success story. Το 2015 δεν είναι 2012” σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Στο σημείο αυτό, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι “υπάρχει το mail Σαμαρά, με 49 δεσμεύσεις για νέα μέτρα. Αυτά τα μέτρα προσπάθησε να κρύψει ο κ. Σαμαράς… Εμείς καταθέσαμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”, ενώ κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό σε ντιμπέιτ.

Για τον πρωθυπουργό ανέφερε επίσης ότι “έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του ακόμα και το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή