ΚΚΕ: Η ψήφος ανοχής σε ΣΥΡΙΖΑ, ιστορικό λάθος

ΚΚΕ: Η ψήφος ανοχής σε ΣΥΡΙΖΑ, ιστορικό λάθος

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηριστικά «ιστορικού λάθους» προσέδωσε χθες ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο ενδεχόμενο να παρείχε το κόμμα του ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να δείξει την παραμικρή ανοχή, γιατί τότε θα έκανε ένα μεγάλο ιστορικό λάθος, που θα ισοδυναμούσε με προδοσία του λαού και τότε, ο ίδιος ο λαός δεν θα έδειχνε καμιά ανοχή στο ΚΚΕ, όπως κανένας λαός δεν έδειξε ανοχή σε κομμουνιστικά κόμματα που έδωσαν χέρι βοήθειας στο σύστημα, στηρίζοντας τις κυβερνήσεις του», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας σε ομιλία του, χθες, στη Λάρισα και πρόσθεσε ότι «συνενοχή του ΚΚΕ θέλουν, όχι μόνο ανοχή! Να τους δώσει, με το κύρος του, με την εμπιστοσύνη, με τη συνέπεια και εντιμότητα που το διακρίνει, την κάλυψη στην ήδη λερωμένη φωλιά τους».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, πέραν του να εμφανισθεί για άλλη μια φορά απόλυτα αρνητικός έναντι οποιασδήποτε μορφής συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός τόσο κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και κατά της Ν.Δ. Οπως ανέφερε, την επομένη των εκλογών, η κυβέρνηση που θα προκύψει, αυτοδύναμη ή συνεργασίας, με κορμό είτε τον ΣΥΡΙΖΑ είτε τη Ν.Δ. «θα συνεχίσει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη και θα βαδίσει στα ίδια αντιλαϊκά μονοπάτια –ακόμα και με διαφορετική περπατησιά– της στρατηγικής της Ε.Ε., της ενίσχυσης των προνομίων των μονοπωλίων, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».

Αναφερόμενος, δε, στα διλήμματα που προβάλλουν τα δύο μεγάλα κόμματα, τόνισε ότι το «ποια κυβέρνηση για ποια διαπραγμάτευση» δεν αφορά τον λαό, αλλά αφορά «τμήματα της αστικής τάξης, μονοπωλιακούς ομίλους που, είτε με επιμήκυνση χρέους που ζητάει η Ν.Δ. είτε με «κούρεμα», χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, πιο επεκτατική πολιτική, που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκούν να ανακάμψουν τα κέρδη τους».

Εμφανίσθηκε, δε, σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει κάποιας μορφής συμφωνία με όρους, «δηλαδή μνημόνιο», η οποία θα περιέχει νέα μέτρα εις βάρος του λαού, ανεξαρτήτως του πώς θα ονομαστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή